Шарл дьо Вилморан: Точна доза висша мода, пърформанс и драг

Близо 13 години след смъртта на легендарния френски дизайнер Ив Сен Лоран на модния небосклон се появява младо момче със заявката да насочи прожекторите обратно към света на висшата мода

Шарл дьо Вилморан неведнъж е чувал, че прилича на Ив Сен Лоран – вероятно заради стройната фигура и идентичната прическа. Неговата кариера е едва в началото си, но вече е направил впечатление на големи имена като Жан Пол Готие и Алесандро Микеле (творческия директор на Gucci). Освен това Вилморан е полуфиналист в конкурса за дизайнери на модния конгломерат LVMH, където участва с унисекс колекция.

Звездата на 24-годишния дизайнер изгрява в момент,  когато много брандове линеят и всички се нуждаем от нещо цветно и приказно в живота си. Преди малко повече от година той предприема смелата крачка да покаже дипломната си колекция в Инстаграм. Действително уцелва момент, когато всички са си у дома пред екраните и сякаш са в очакване на нещо различно и освежаващо. Може би това търси и анонимният клиент, който купува цялата му колекция. Вилморан инвестира спечеленото в своята новосъздадена марка. Спечелва си и място в hautecouture календара: „За мен висшата мода не е свързана с лукса, а с фантазията. Искам да покажа нещо отвъд нормите“, споделя той пред индийското издание на Vogue.

Целия текст за детето-чудо на съвременната мода може да прочетете в новия брой на DIVA.

Spread the love
Written By
More from admin
Даниел Цочев: Важно е да не захлупиш титуляря
Това е принципът на актьора, отказал да повтори Хю Лори заради Емил...
Read More
0 replies on “Шарл дьо Вилморан: Точна доза висша мода, пърформанс и драг”