10 филма от София Филм Фест, които трябва да гледате

Един от най-вълнуващите филмови фестивали, който се случва у нас София Филм Фест прави четвърт век. Огромен натрупан опит и постижения, срещи със стотици майстори на световното кино и представители на европейската и световната филмова индустрия, авторитетни признания, сред които акредитация от FIAPF и включване в списъка на сп. Variety с 50-те най-значими световни фестивала в света – това са сред постиженията му.

25-ият София Филм Фест ще се състои от две части: същинска и специална. Същинският фестивал е от 11 до 31 март с хибридно издание. Над 70 филма ще бъдат налични на водещата в света на фестивалите онлайн платформа на Фестивал Скоуп/Шифт 72. Над 129 филма ще бъдат прожектирани в софийските киносалони. Акцентът през март са конкурсните програми, българските игрални и документални премиери, избрани филми от световната фестивална сцена, юбилейни програми, включващи шедьоври от световното кино на гостували в София режисьори.

Традиционните фестивали в Бургас, Пловдив и Варна ще бъдат във втората половина на март. Специалното издание е предвидено за средата на септември 2021-а. За тогава екипът планира да покаже компактна програма от световни филми, представени от техните автори. Всички режисьори на предвидените за септември филми са потвърдили участието си.

Фестивалът беше открит в петък вечер с четвъртия филм на Камен Калев – „Февруари“  и тепърва ви очакват още интересни заглавия. Затова вече сме в настроениеза хубаво кино при това на голям екран. Нашата селекция от фестивала е в галерията и се надяваме да се видим в киносалона.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Ника Парис без лимити
Свежа, млада и готова за музикални подвизи 16-годишната Никол Паласчева привлече вниманието...
Read More
0 replies on “10 филма от София Филм Фест, които трябва да гледате”