15 мисли с Теодора Духовникова

Теодора Духовникова
Снимка: Диляна Флорентин

D!VA говори с актрисата Теодора Духовникова, която е сред посланиците на един от най-мащабните театрални проекти – „Нощ на театрите”, и заедно със Захари Бахаров излиза на сцената на кино Люмиер в „Това не го казвай” под режисурата на Явор Гърдев

 1. За рецептата за магична нощ
  Съставките са различни – зависи на какво я посвещаваш. Но дали ще е театър, любов или фиеста, най-важното винаги е едно – пълна отдаденост.
 2. За зависимостите
  Театърът е най-хубавата ми зависимост. С останалите искам да се боря, но с тази не. Дала ми е толкова много.
 3. За любимата театрална роля
  Тези роли, от които ме е било най-страх в началото, стават мои любими накрая. Защото са били твърде различни от мен или прекалено отговорни…
 4. За страховете
  Усещането да се хвърлиш презглава в страховете си е единственото, което истински има смисъл. И обикновено се получава добре, защото си имал куража да надскочиш себе си.
 5. За малките луксове в живота
  Малките луксове са всъщност големи луксове – да откраднеш време и да се погрижиш и за себе си, само за себе си, без чувство за вина. Обикновено тези мои бягства са свързани с това да се „поглезя“ с някакви чисто женски неща.
 6. За театъра с голяма буква
  Обичам правописа. Бих си позволила да напиша и Театър само в началото на изречението с голяма буква. Трябва да изпитвам нещо много емоционално, за да наруша това правило.
 7. За съхраняването на душата във времена на терор
  Често плача, тревожна съм. Моля се светът да не е „изплискал“ съвсем, да не е забравил ужаса на големите войни и да не ги допуска никога отново. Не че по трагедия има „малки войни“…
 8. За откриването на мира
  Моят е в сърцето ми. Там е всичко най-ценно.
 9. За вярата
  Вярвам в Бог. Почитам Светата троица – Отец, Син и Светия Дух, и не бих споменавала за щяло и нещяло името му..
 10. За изкуството за продан
  Изкуството може да се продава, даже да е лошо изкуство. И да се продава добре. Най-добре е, разбира се, да се презентира високо изкуство, но да е представено интересно и да развълнува много хора. Тогава пак би значело, че се е „продало добре“, но поне е имало смисъл. Нямам проблем с комерсиалността в изкуството. Имам проблем с лошия вкус.
 11. За „Есента на демона” и есента на Теодора
  За щастие, двете са различни. В сериала „Дяволското Гърло 2 – Есента на демона“ има потресаващи ужасии. Но се получи вълнуващ втори сезон и знам, че много хора го чакат.
 12. За това, което не казваме
  Не казвам винаги какво си мисля за някого, ако това би го наранило. Иначе казвам „Това не го казвай“ за нещо, което ме смущава да го чуя с ушите си – по морални и естетични причини. Има правила какво не бива да казваме. Като това, че няма причина да обичаме любим човек, но го правим.
 13. За нещата, които винаги си искала да направиш, но не си
  Едно от тях е да карам кайт сърф заедно с дъщерите ми навътре в морето. Но никога няма да го направя, защото те карат много навътре и много на дълбоко, а аз изпитвам ужас и от двете неща. Обаче ми доставя неистово удоволствие да ги гледам от брега. Прекрасни са.
 14. За живота като голяма игра
  Игра ли е животът? Не знам. Аз мисля, че залогът е прекалено голям, за да играеш.
 15. За първата мисъл, с която се будиш
  Опитвам се да си спомня какво съм сънувала. Обикновено сънувам безкрайно интересни неща, не един и два сюжета за гениални романи съм изсънувала. Лошото е, че не мога да ги възпроизведа наяве…
Spread the love
More from divamagazine.bg
Три жени и 100 пенливи вина
Ирина Софранова, Кристина Маркова и Яна Петкова канят на „BUBBLES IN THE...
Read More
0 replies on “15 мисли с Теодора Духовникова”