5 факта за най-щедрата жена в света

Когато преди година Макензи Безос – бившата съпруга на милиардера Джеф Безос, обеща да дари богатството си за благотворителност, малцина вярваха, че това е възможно да се случи. Повечето смятаха, че подобно на други разгневени измамени съпруги и Макензи иска само отмъщение. И направиха грешка. За по-малко от година Макензи, която върна моминската си фамилия Скот, дари 6,5 милиарда долара. Това са почти 15% от сумата, която получи при развода си. А междувременно самата сума набъбна от 38 милиарда на 62 милиарда – добро развитие за бизнеса на мисис Скот.

В решението си да дари крупната сума Макензи изтъкна затрудненията на много американци и особено самотни майки да покриват разходите си в кризата около пандемията. Фондацията й проучила над 6500 дружества, преди да избере 384 каузи на които да дари средства. А ето и 5 интересни факта, които могат да обяснят щедростта й.

1. Дoĸaтo e в ĸoлeжa бившaтa cъпpyгa нa Бeзoc e paбoтилa ĸaтo cepвитьopĸa, пpoдaвaч в мaгaзин зa дpexи, пoмoщниĸ в pecтopaнт, acиcтeнт в библиoтeĸa, бaвaчĸa, yчитeлĸa и нayчeн cътpyдниĸ нa писателката Toни Mopиcън.

2.Макензи никога не е била от жените, които стоят удобно у дома и очакват съпруга си с вечеря, макар че семейството й е приоритет. Всъщност самата тя мечтае за кариера на писате и я има – издала е 2 романа, които са се превърнали в бестселъри. Така че не би се уплашила да започне живота си от начало, ако изненадващо загуби състоянието си.

3. Скот чудесно борави със сметките. Самата тя е финансово грамотна още от ученичка и знае как да жонглира с цифрите. Особено важно умение за жена с толкова голямо състояние.

4. Макензи е четвъртата най-богата жена в света. Почетното й място е само на 3 милиарда от първенеца в класацията Алис Уолтън – наследницата на Уолмарт.

5. Макар никак да не й е лесно да приеме развода след изневярата на Джеф, Макензи запази изключително присъствие на духа и не си позволи да издаде нито една пикантна тайна от отношенията им. Това е достатъчно за нашето възхищение.

Spread the love
More from divamagazine.bg
„Слепият убиец“, Маргарет Атууд
Впечатляваща и майсторски написана история, която се отличава със сложна композиция и...
Read More
0 replies on “5 факта за най-щедрата жена в света”