Пет филма, които да гледате по празниците

Предстоят много почивни дни и ако сте избрали да ги прекарате в голям град, то със сигурност имате кино наблизо. Затова ви предлагаме пет заглавия на филми, които текат по кината и ще ви накарат да се отпуснете.

Каскадьорът

Вдъхновен от едноименната популярна ТВ поредица от 80-те, филмът разказва за Колт Сивърс – белязан от битки каскадьор, който година след като излиза от бизнеса е призован обратно в служба, когато звезда на високобюджетен филм — режисиран от бившата му приятелка Джоди Морено, изчезва безследно. А Райън Гослинг и Емили Блънт имат чудесна химия.

Ретроспект

Новият филм на британеца Стивън Люис Симпсън „Ретроспект“ е сниман и продуциран изцяло в България, с участието на български актьори. В най-стария град в Европа, Пловдив, един старец, който някога е шпионирал съседите си за тайната полиция, продължава да го прави повече от 30 години по-късно за развлечение. Той е убеден, че британецът, който живее отсреща е отговорен за изчезването на един турист. Всичко се усложнява още повече, когато чужденецът започва връзка с внучката му. Докато се опитва да разкрие истината, той се сблъсква и с една коренна промяна в културата – от такава, в която хората се опитват да запазят личния си живот в тайна, до такава, в която споделят публично всяка своя стъпка. Междувременно се разкрива противоречивото му минало.

Претендентите

Любимата ни тройка на екран този месец е в състав Зендея, Джош О’Конър и Майк Фейст. Режисира Лука Гуаданино.  Филмът смесва спорт и секс драма и разказва за Таши Дънкан, бивша тенисистка, която се е преориентирала към треньорство след тежка травма. Тя е треньор на съпруга си, който е в поредица от загуби. Стратегията на Таши за това как съпругът й може да си върне формата среща спънка, когато той трябва да се изправи срещу пропилелия таланта си Патрик – неговият някогашен най-добър приятел и старо гадже на Таши.

Защото обичам лошото време

Филмът е посветен на една съдбовна среща между героите Ирина и Борис, които са прекарвали заедно летата си преди две десетилетия. В дъждовния пролетен ден техният стремеж да преоткрият миналото може би притежава силата дори да промени бъдещето им… Главните роли в тази история са поверени на актьорите Неда Спасова и Владимир Михайлов.

Ейми Уайнхаус: Back to Black

Филмът ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика. Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Джоди Фостър ще играе в четвъртия сезон на „Истински детектив“
Актрисата Джоди Фостър се връща на малкия екран, за да изиграе главната...
Read More
0 replies on “Пет филма, които да гледате по празниците”