Алек Болдуин отива на съд за убийство

alec boldwin
(Photo by Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Актьорът Алек Болдуин е заплашен от присъда за убийство по невнимание. Три месеца след трагичния инцидент с реквизитен пистолет на снимачната площадка на “Rust” семейството на починалата ще потърси възмездие. Халина Хътчинс, загинала от ръката на Алек Болдуин по време на снимките, а доскоро нямаше никакво развитие по случая.

Новината за смъртта й бе разпространена в началото на декември, а причината се е дължала на стар пистолет, който е трябвало да бъде зареден с халосни патрони. Сега семейството на Хътчинс официално ще заведе целия екип на “Rust”, включително Алек Болдуин, на съд.

“Халина заслужаваше да живее“, се казва в обвинението от страна на семейството й. “И подсъдимите имаха силата да предотвратят смъртта й, ако следваха неприкосновено задължението си да защитават безопасността на всеки човек на снимачната площадка, където имаше огнестрелни оръжия, вместо да правят икономии по отношение на процедурите за безопасност, където човешките животи бяха заложени на карта, бързайки да се придържат към графика и игнорирайки многобройни оплаквания за нарушения на безопасността.”

“Този съдебен процес търси справедливост за загубите на близките й и да потърси отговорност от онези, които са причинили трагичната й смърт“, гласят още в документите от страна семейството.

Халина Хътчинс и съпругът й, Матю Хътчинс, имат 9-годишно дете.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Силвестър Сталоун и цялото му семейство в документалната поредица The Family Stallone по SkyShowtime
Поредицата поставя под светлината на прожекторите самият Слай, както и съпругата му...
Read More
0 replies on “Алек Болдуин отива на съд за убийство”