Алисия Викандер в пет роли

Майка и съпруга

Алисия Викандер умело балансира между комерсиалното кино и това с по-малка аудитория. Във филмографията й може да откриете доста такива заглавия, но едно от важните от последните години определено е адаптацията по романа на М.Л. Стедман „Светлината между два океана“, където се запознава с Майкъл Фасбендър. За първи път се появяват слухове, че Фасбендер и Викандер са заедно, когато през 2014-а са забелязани да карат сърф на бреговете на Бонди Бийч в Сидни. Питани няколко пъти дали са заедно, нито един  не потвърждава това. Трябва да мине близо година, за да може публиката да се откаже от спекулации, когато ги вижда заедно в Монако на автомобилно състезание.

В края на 2017-а, и то само благодарение на напористите папараци, публиката разбира, че любимата им двойка вече са женени. Двамата си казват „да“ на скромна церемония в Ибиса. Тържеството, разбира се, е тайно и за него е наето частно пространство в центъра на острова – специална гала в двореца Ла Гранха. Двамата пристигат само няколко дни по-рано, за да помислят за всички детайли около събитието и да подготвят обстановката за гостите. На  сватбата присъстват близки приятели и роднини на актьорите. Семейството им се разширява през 2021-ва, когато Алисия Викандер ражда дете. Тя успява да крие бременността си от публиката и появата на наследник се разбира едва когато папараци забелязват Майкъл Фасбендър с бебе на ръце на почивка във Франция.

Актрисата прави пауза от кариерата си и снима малки роли и продукции, защото фокусът й се променя. Едва през тази година тя вдигна завесата на личния си живот с интервю за Harper’s Bazaar. И макар да отказва да разкрие пола на детето си и да говори подробно за друго освен за кариерата си, все пак споделя, че „В малкото ми семейство със съпруга ми и детето винаги пътуваме заедно. Това е правилото. Така си правим графиците, че единият винаги се грижи за бебето.“ С появата на детето фокусът в живота на актрисата става различен. „Мисленето ми за живота се промени изцяло. Чувството е много хубаво и със сигурност ще се отрази на работата ми в бъдеще.“ А на въпроса защо не споделя нищо за личния си живот и дори двамата с Фасбердер са отказали да споделят, че са се оженили, тя простичко отговаря: „Не става въпрос за живеенето в сянка. Просто избираме няколко неща, които да не споделяме с целия свят.“

моден хамелеон

От минималистичен стил, толкова актуален и предпочитан от скандинавските дизайнери, до пищни драперии и ярки цветове – Алисия може да носи всичко. В края на миналата година тя се завърна като посланик на модния гигант Louis Vuitton и засне нова кампания, този път включваща бижута.

Малко след като почват работа по първата кампания в края на 2015 година, главният дизайнер на марката Никола Геские прави роклята за Алисия за наградите „Оскар“, която толкова напомняше на модните критици за златистата рокля на Бел от „Красавицата и Звяра“ на „Дисни“. По онова време Викандер позира за круизната колекция на марката за сезон 2016-а. Няколко месеца по-късно Алисия се завръща като лице на чантите Twist.

На фестивала в Кан тази година тя отново носи Vuitton за премиерата на „Ирма Веп“. Алисия минава по червения килим в перфектно украсена рокля тип металик.

Spread the love
Публикувано от
Още от Зорница Аспарухова

Елиът Пейдж: Последно е трансджендър той/те

„От 10-годишна възраст се занимавам професионално с актьорско майсторство. Имах добрия късмет...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ