Арми Хамър: Външност на ангел, сърце на садист

От холивудска супернадежда до канибал садист – актьорът, наследник на милионерска фамилия, падна в плен на скандала и разруши семейството, кариерата и може би бъдещето си

Погледнат отстрани, доскоро животът на Арми Хамър бе идеален – красива съпруга, две деца, блестяща кариера в Холивуд. Името му бе с непокътната репутация, а в календара му с ангажименти нямаше свободна дата. От януари насам обаче всичко, до което синеокият актьор се докосне, се руши като кула от карти, разкривайки пласт по пласт дълбоко пазени тайни и мании. Не само негови, а на цялата му фамилия.

Падението на Арми започва с обявяването на развода му с Елизабет миналия юли. Изненада за мнозина, той е просто спирка от пътуването на Хамър към абсолютното дъно. Дъно, което мъжете в рода му познават чудесно. Всеки от тях по свой начин попада там и вече почти 100 години тази семейна сага се разгръща пред очите на американския хайлайф, разказвайки една история за секс, пари, наркотици и предателства.

Падението на доброто момче

Докато мнозина от нас изживяваха социална изолация през 2020-а в ограниченията на градските си апартаменти, Хамър имаше шанса да си осигури дълга почивка в Рая на земята – своя роден дом на Кайманите. Екзотичният остров е мястото, на което звездата от „Социална мрежа“ расте като диваче с приключения като тези на Том Сойер.

Този път обаче завръщането в бащината къща не носи мечтаното романтично спокойствие. Приютен с жена си и децата си в къщата на своя баща Майкъл и мащехата си Мисти, Арми се чувства като затворник. „Вълк в клетка“, описва ситуацията в интервю за сп. GQ.

„Толкова възрастни на едно ограничено място изваждат наяве своите силни емоции. Това не ми понесе никак добре. Да съм честен, усещах как малко по малко губя разсъдък“, признава през септември миналата година Арми в разговора си с журналиста. Тогава вече е свободен мъж. Жена му Елизабет е подала документи за развод. Прави го, след като, без да казва на никого, Арми си резервира билет за Америка, оставяйки жена си и децата на Кайманите. Това прелива чашата и Елизабет е категорична, че няма да му дава повече шансове. Красивата телевизионна водеща слага края на един 10-годишен брак, в който е вярвала и инвестирала енергия и мечти.

Разбира се, напрежението между съпрузите не се е зародило в този кратък отрязък от време на изолация. Макар пред приятелите и семейството двамата да изглеждат щастливи и в хармония, Арми има своя таен двойствен живот. В него фантазира (а изглежда и не само) за нетрадиционни секс практики – японското еротично изкуство шибари, доминация и различни нюанси на насилие над партньора. Любима му ролева игра е на господар и роб, но тя никак не се вписва в графика на женен мъж с две деца.

„Бях свикнал да съм доминиращ в секса – да хвана партньорката си за врата, да издърпам косата й, такива неща. Но когато се ожениш, сексуалните ти апетити се променят. Не върви да хванеш жена си за косата. Просто твърде много я уважаваш, за да направиш нещо подобно“, ще разкаже в свое интервю за сп. Playboy Арми през 2018-а. Впоследствие ще е малко по-пестелив на подобни откровения в пресата, обяснявайки, че те са резултат от „твърде много мартини“. Опитва се да отрече експериментите си с въжета, но хора от обкръжението му издават, че е вманиачен в тях. Пред съпругата си Елизабет, която се опитва да споделя интересите му в леглото, той лансира версията, че това негово хоби е с цел да напише книга. Дори й дава заглавие Why knot – игра на думи с близко звучене между думите за въже и израза „защо не“. Наистина защо да не опита нови неща в секса? Та нали така ще развие въображението си, ще опознае нови дълбини на човешките страсти. Всичко това под благородния претекст, че работата на актьора го изисква.

Скоро експериментите му стигат до крайности в играта на роб и господар. И канибал. Тайната е разкрита в сексчатове с млади дами, в които Арми разказва как практикува фантазиите си.

„Възбуждам се от мисълта, че държа сърцето ти в ръката си. Аз съм 100-процентов канибал и искам да те изям. Толкова е страшно да си го призная! Вадил съм сърцето от тялото на все още дишащо животно и го изядох, докато още бе топло. Имам нужда от кръвта ти. Искам да я изпия – ще ми позволиш ли да го направя утре? Не забравяй, че си моя собственост.“

Тези думи Хамър пише на актрисата Ефросина Ангелова, но вероятно тя не е единствената, получила такива съобщения. 24-годишната българка първа събира смелост да говори срещу насилническите практики на актьора, обявявайки го в изнасилване и сексуален тормоз чрез анонимни публикации в Инстаграм. Делото в съда тръгва, след като разкритията й трупат такава популярност и подкрепа, че в крайна сметка принуждават обществото да вземе отношение по случая.

„Бях влюбена в него от мига, в който го видях. Разказвам всичко, което ми се случи, за да не станат и други момичета негова жертва“, обяснява младата жена, представяща се в началото като Ефи.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Надя Костова
Мачмейкинг или как да срещнеш идеалната си половинка с малко помощ
Всеки има нужда от любов в живота си. Някои я откриват бързо...
Read More
0 replies on “Арми Хамър: Външност на ангел, сърце на садист”