Бетовен в диско аранжимент от Destiny квартет

Българският струнен квартет Destiny поднася свеж прочит на едно от най-популярните и известни произведения на класическата музика – Симфония № 5 на Бетовен. BEETHOVEN DESTINY е озаглавена новата версия с диско-фънки груув звучене, която ще ви накара да затанцувате. Парчето е част от техния емблематичен концерт-спектакъл и изправя на крака публиката на най-бляскавите събития в България.

През 1976 г. Уолтър Мърфи първи създава диско аранжимент на Петата симфония. Неговата версия оглавява класациите 19 седмици, а след нея се появяват и още подобни варианти. Темата на съдбата е в сърцето на Destiny Quartet и затова екипът е изключително развълнуван да представи своя версия на това велико произведение.

„Вдъхновени от Бетовен и очарованието на 70-те години, търсихме онова звучене, което да накара днешните хора да се усмихнат, да потанцуват и да се запитат “ От къде ми е познато това…“, споделя Гергана Алексиева, двигател и продуцент на проекта.

Композиторът Маурицио Абени създава оригиналния прочит на класическата симфония, а Марко Страчони и Габриеле Конти от Stone Recording Studio Roma миксират и мастерират звука.

Режисьор на видеоклипа е Васил Стефанов, който допринесе за успеха на El Choclo – най-харесвания клип на Destiny Quartet с милиони гледания от цял свят.
За BEETHOVEN DESTINY той пресъздава дискосцена от 70-те и 80-тe години. Гери, Вени, Али и Мая от Destiny са в нова светлина и в танц, създаден от хореографката Силвия Тодорова. В клипа се включват още талантливи български музиканти, част от последното турне на Destiny – Кристиан Желев (барабани), Даниеле Фебо (бас китара), Антон Златков (китара).

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Ирина Шейк за самотното родителство

Чували сме го от стотици звездни двойки. Клишето: оставаме приятели, за да...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ