Бетовен в диско аранжимент от Destiny квартет

Българският струнен квартет Destiny поднася свеж прочит на едно от най-популярните и известни произведения на класическата музика – Симфония № 5 на Бетовен. BEETHOVEN DESTINY е озаглавена новата версия с диско-фънки груув звучене, която ще ви накара да затанцувате. Парчето е част от техния емблематичен концерт-спектакъл и изправя на крака публиката на най-бляскавите събития в България.

През 1976 г. Уолтър Мърфи първи създава диско аранжимент на Петата симфония. Неговата версия оглавява класациите 19 седмици, а след нея се появяват и още подобни варианти. Темата на съдбата е в сърцето на Destiny Quartet и затова екипът е изключително развълнуван да представи своя версия на това велико произведение.

„Вдъхновени от Бетовен и очарованието на 70-те години, търсихме онова звучене, което да накара днешните хора да се усмихнат, да потанцуват и да се запитат “ От къде ми е познато това…“, споделя Гергана Алексиева, двигател и продуцент на проекта.

Композиторът Маурицио Абени създава оригиналния прочит на класическата симфония, а Марко Страчони и Габриеле Конти от Stone Recording Studio Roma миксират и мастерират звука.

Режисьор на видеоклипа е Васил Стефанов, който допринесе за успеха на El Choclo – най-харесвания клип на Destiny Quartet с милиони гледания от цял свят.
За BEETHOVEN DESTINY той пресъздава дискосцена от 70-те и 80-тe години. Гери, Вени, Али и Мая от Destiny са в нова светлина и в танц, създаден от хореографката Силвия Тодорова. В клипа се включват още талантливи български музиканти, част от последното турне на Destiny – Кристиан Желев (барабани), Даниеле Фебо (бас китара), Антон Златков (китара).

Spread the love
More from divamagazine.bg
Адел получи развод
Март започва чудесно за Адел. Певицата официално е свободна жена и може...
Read More
0 replies on “Бетовен в диско аранжимент от Destiny квартет”