Бенедикт Къмбърбач е Луис Уейн

StudioCanal, SunnyMarch, Shoebox Films и Film4 обявиха премиерната дата на The Electrical Life of Louis Wain – тя ще бъде през втората половина на 2021 г. В приказната история на режисьора Уил Шарп участва номинираният за „Оскар“ Бенедикт Къмбърбач в ролята на британския художник Луис Уейн, известен със своите картини с котки.
Уейн е особняк и историята му е напълно достойна за филм. Жени се много млад за гувернантката на сестра си, която е 10 години по-възрастна от него (изиграна във филма от Клеър Фой). 3 години по-късно Емили се разболява от рак на гърдата. Лечението не помага и единствено домашният котарак Питър успява да я развесели. Уейн забелязва това и започва да прави комични портрети на котарака, за да повдигне духа на жена си. След смъртта ѝ не се жени повече, но открива друга истинска страст – рисуването на котки. И макар към края на живота си да развива шизофрения и да прекарва последните си 15 години в психиатрична клиника, той никога не престава да рисува.
В The Electrical Life of Louis Wain художникът е изобразен като симпатичен и вдъхновяващ герой, изпълнен с кураж и ентусиазъм, който вижда света по свой собствен възхитителен начин през целия си изпълен с приключения живот. Това е една необикновена истинска история за един необикновен човек, вдъхновен от света около себе си и от голямата си любов към Емили.
Проектът, който се разработва от няколко години, е продуциран от продуцентската компания на Къмбърбач SunnyMarch и Shoebox Films и е финансиран от StudioCanal и Film4.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Истинско преобразяване – Джаред Лето
Той е един от най-сексапилните актьори в света, но заради киното е...
Read More
0 replies on “Бенедикт Къмбърбач е Луис Уейн”