Без излишен багаж

Хамстерите са мили животни, но това не е повод да се сдобиете с подобни на бузите им торбички под очите. Околоочният серум Liposmose на Biologique Recherche казва твърдо „нe” на подпухванията

Сутрин не може да се познаете в огледалото? Ако ви тормозят торбички под очите, с които дори най-студеният нефритен ролер не може да се справи, не сте сами. Подкожните „бъгове” са бич божи не само за зрелите жени, но и за милениалите и поколението Y, които цял ден се взират в дисплея на телефоните си и след това отиват на нощно парти. При това дерматолозите твърдят, че жените се оплакват от проблема много по-често от мъжете. Причината е в особената структура на подкожната мастна тъкан, която при нежния пол е рехава и има по-голяма способност да задържа вода.

Тъй като кожата в околоочната зона е тънка и предразположена към отпускане, тя е едно от първите места, които разкриват, че вече не сте тийнейджърки

Също като при бузите на хамстер (невероятно „устройство“, работещо на принципа на парашут), които в един момент се подуват, за да поберат повече храна, в периорбиталната мастна тъкан се натрупва течност. Оттук кожата се разтяга до забележими торбички. Между дехидратацията, умората след афтър партито, изпития алкохол, преяждането (особено с пържени, мазни и много солени храни) и генетиката (с възрастта обемът на мастната тъкан расте и запълва долния клепач), стоят още куп причини. Не става въпрос само за здравословни проблеми, а и за предменструален синдром, алергия и дори най-обикновена хрема (да, да, не се учудвайте)…

Способността на кожата да задържа течност се определя от колагеновото „скеле” – колкото е по-здраво, толкова по-малка е вероятността за подпухвания.

Бихме могли да се ограничим до един съвет – да промените начина си на живот, като се отдадете на slow life и спите поне осем часа, но разбираме, че това е нереално. Не се паникьосвайте. Струва си да инвестирате в едно от най-ефективните решения за спадане на торбичките. Никой не иска да носи излишен багаж, особено на лицето, нали? Най-добрата част е, че не се изисква операция или скъпи процедури. Луксозната френска марка Biologique Recherche хвърли всички сили за разработване на специален серум против подпухвания. И тъй като никой не иска да чете дребния шрифт на листовката, ще го направим вместо вас.

Подпухванията могат да бъдат причинени от нещо толкова незначително, колкото високото съдържание на натрий. Или от нещо толкова важно, колкото лимфната циркулация или генетиката.

 

 Независимо дали са от течност или мазнини, подпухванията трябва да се третират по допълващ се начин. Liposmose на Biologique Recherche действа осморегулиращо, липолитично и стягащоНезависимо дали са от течност или мазнини, подпухванията трябва да се третират по допълващ се начин. Liposmose на Biologique Recherche действа осморегулиращо, липолитично и стягащо


Околоочният серум Liposmose действа и срещу 4-те вида подпухвания. Сутрешните са резултат от натрупване на течност. Докато лежите, кръвта и лимфата са по-склонни да се застояват в съдовете. Причина за водните торбички е промяна в параметрите за натрупване на вода. Мастните или херниаците, както любовно ги наричат пластичните хирурзи, не са нищо друго, освен мастна подложка, поддържаща орбиталното дъно. В добавка гравитацията увеличава разликите в обема и подчертава изморения вид. Влошаване качеството на поддържащата тъкан пък е отговорно за раздуването и увисването на клепача.

Регулирайки концентрацията на разтворена сол и улеснявайки водните потоци в зоните на задържане, екстрактът от червени водорасли ограничава образуването на подпухвания. Липолитичното действие на тетрапептид пък подпомага разграждането на мастни отлагания, намалявайки обема и дълбочината на херниаците. Платформата против кожно стареене включва екстракт от маниока, многогодишен храст от семейство млечкови, който образува високоеластичен филм върху кожата с повдигащ ефект. В добавка комплекс от матрикини, малки пептиди, естествено присъстващи в кожата, повишава тонуса й. В комбинация, съставките развалят обета на торбичките да са с вас в скръб и радост.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Нека светлината победи
Неравномерен тен и липса на блясък. Вдъхновена от процедури в естетичната медицина,...
Read More
0 replies on “Без излишен багаж”