BIODERMA Women’s Run за шести път

И тази година под егидата на BIODERMA в София ще се проведе станалото традиция изцяло женско бягане BIODERMA Women’s Run. Датата е 15 юни, часът 9, мястото – пред НДК

По традиция и спортът се възприема по-скоро като доминирана от мъже сфера, а жените, посветили се на спорта, нерядко са дискриминирани като „мъжкарани“. Закостенелите дефиниции за „мъжественост“ и социалните стереотипи ограничават възможностите за постигане на равенство между половете. Обществото отрежда на жената роля на домакиня, съпруга, майка и това неминуемо се отразява върху свободното време, което ѝ остава за спортни дейности. Необходимо е тези нагласи да се променят за постигане на равенство между половете в спорта и по-масовото участие на жените в активни спортни занимания.

В продължение на 6 години BIODERMA Women’s Run се бори с тези стереотипи и с всяко следващо издание на състезанието броят на записалите се участнички расте. Тази година BIODERMA отново кани всички ентусиастки да се включат, без значение напреднали или начинаещи.

Освен популяризиране на женското бягане BIODERMA Women’s Run има и благотворителна цел. 20% от средствата от такси за участие се даряват на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията „Заедно сме в училище без граници“. Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
В търсене на дом
С всяка изминала година от царуването на кралица Елизабет Втора близостта до...
Read More
0 replies on “BIODERMA Women’s Run за шести път”