Biphase Lipo Alcoolique – първият щадящ санитайзър

Как да спасите кожата на ръцете от сухота при дезинфекция? Първият козметичен вируцид с двойно действие на Bioderma елиминира 99,9% от бактериите и вирусите и възстановява липидния резерв

Имате ли минута да поговорим за здравето на кожата на ръцете? През последните 20 месеца коронавирусът ни научи на правилото за 20 секунди и дезинфектантът стана почти толкова необходим, колкото портфейлът и телефонът. Също толкова вярно е, че ритуалите за хигиена и безопасност изтикаха на заден план ритуалите за грижа. Което не е ОК. Какво ли не преживяха ръцете ни за това време – те буквално се къпеха в антисептици на алкохолна основа и всякакви видове сапуни, а още по-често съхнеха в ръкавици за еднократна употреба. При такъв агресивен режим дори подхранващият крем невинаги помага. Защото, съгласете се, няма смисъл да се използват емолиенти (омекотяващи масла и липиди), ако ще се измият след няколко минути. Независимо че според проучване на Kantar TNS 41% търсят помощ за кожните си проблеми от дерматолог, фармацевт и лекар, никой досега не се беше сетил за хигиенно решение, комбиниращо достатъчно количество липиди с алкохол за дезинфекция. 

Визионерите от Bioderma, една от трите марки на френската дермокозметична компания NAOS, решиха да включат грижа в дезинфектант, предотвратявайки по този начин самата причина за сухота, раздразнения, напуквания… Винаги в първите редици. Създаването на екобиологичната иновация е предизвестено. Спомнете си първата в света мицеларна вода Sensibio H2O на Bioderma. Резултатът от усилията на учените е Biphase Lipo Alcoolique. Липо-алкохолната двуфазна грижа за ръце убива два заека наведнъж: премахва бактериите от повърхността на кожата и в същото време възстановява хидролипидния й слой, нормализирайки микробиома.

Ефектът на всяка от фазите е wow. Алкохолната с вода и eтилов алкохол в синьо (90%) защитава от вируси и микроби, без да се налага миене. Жълтата липидна фаза (10%) перфектно омекотява кожата и запечатва влагата вътре благодарение на маслото от карите и сквалан в състава. При това липидите са биомиметични, тоест родствени на липидите на здравата кожа. Преведено на разбираем език, това означава, че Biphase Lipo Alcoolique уважава екосистемата на кожата, като същевременно се грижи за запазване на естествения й баланс.

Освен че показва потенциала на научната общност по време на криза, липо-алкохолната двуфазна грижа за ръце демонстрира и отговорността на NAOS към общественото здраве. 100% от печалбите от продажбата на Biphase Lipo Alcoolique ще бъдат дарени за предотвратяване на епидемии.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
На 50 като на 30. Как науката отменя възрастта
Три нови технологии, които днес може да изглеждат научна фантастика, но ще...
Read More
0 replies on “Biphase Lipo Alcoolique – първият щадящ санитайзър”