Божествена намеса: естествена алтернатива на ретинола

Може ли изключителните свойства на органично безсмъртниче да конкурират синтетичните молекули? За L’Occitane отговорът е твърдо „да”

Щом отворя жълтото бурканче Immortelle Divine Cream на L’Occitane (приличащо на китайска ваза, то олицетворява истинска ценност), мислено се пренасям в Корсика с плантациите със слънчевото цвете безсмъртниче, което местните жители използват за третиране на рани и прочее медицински нужди. Само от замайващия горчиво-меден аромат на крема, същия като от жлътналото се поле, който морският бриз довява, ми се разглаждат бръчките на гнева между веждите. Да не говорим за антиейдж силата на невероятния природен ресурс (думата Divine не би могла да е по-подходяща). Ето защо бях изненадана да науча, че част от гамата е ъпгрейдвана. „Ако не се е счупило, не го поправяйте“, гласи стара поговорка. Но 20 години след като L’Occitane за първи път отключи стимулиращите младостта сили на безсмъртничето, ново изследване разкри тайни, които правят продуктите още по-ефективни.

Едно цвете – пет съставки

Как едно цвете може да има толкова много полезни молекули? Въпрос на екстракция, към която L’Occitane подхожда не само като към изкуство, но и устойчиво. В деня на прибиране реколтата се потапя във вряща вода. Молекулите се изпаряват, но после се възстановяват чрез охлаждане на парата. От дестилацията се получава етерично масло, чието антиоксидантно действие е 2 пъти по-силно от витамин Е, и флорална вода с омекотяващ и освежаващ кожата ефект. Към трите съставки (досегашната формула включва и маслен екстракт) красивите умове прибавят нов воден. Цветето се оставя от 18 до 24 часа да кисне във вряща вода, която после се филтрира. В хармония с етеричното масло полифенолите във водния екстракт стимулират кожата да се бори с външните агресори. В това число и със синята светлина на електронните джаджи. Безспорно най-интересен е суперекстрактът, не по-малко ефикасен от ретинола, но по-щадящ кожата.

Новият златен антиейдж стандарт

Да, ретинолът е всепризнат борец, но може да изтъни горния слой на кожата и да причини свръхчувствителност. Също като производното на витамин А мощното ботаническо съединение от 21 активни молекули, някои от които неизследвани досега, стимулира клетките да произвеждат повече колаген на ниво дерма. Тестовете показват увеличение с –  внимание! – цели 70%. Но с това супервъзможностите на суперекстракта (sorry за тафтологията) не се изчерпват. Списъкът включва още обновяване на епидермиса, укрепване защитната бариера на кожата, запълване на бръчки, поддържане архитектурата на лицето… Интересното е, че Immortelle Super Extract се добива от вече преработено чрез дестилация безсмъртниче – изсушени цветове и течен въглероден диоксид се поставят при 31°C под високо налягане, което после се намалява.

P.S. Ако и вие си падате по детайлите зад грижата за кожата, ще харесате иновацията толкова, колкото и аз. Фанатикът на науката у мен загуби дар слово. Определено обновените крем и серум Immortelle Divine са новата ми мания. Божествената намеса в случая няма нищо общо. Или има! 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Ода за свободата
Свободни да бъдете свободни. Посланието резонира на емоционално ниво в Libre EDT...
Read More
0 replies on “Божествена намеса: естествена алтернатива на ретинола”