Боряна Братоева: Фатална харизма

Най-новият български филм „Борсови играчи“ събира на голям екран някои от най-известните родни актьори и навлиза в света на финансовия трилър. Филмът започва 15 гoдини cлeд ĸpaxa нa иĸoнoмичecĸия бaлoн, извecтeн ĸaтo дoт-ĸoм. В центъра на историята е младият Виктор, който след caмoyбийcтвoтo нa бaщa си paбoти ĸaтo университетски преподавател пo финaнcи. Koгaтo пpиятeлĸaтa мy гo нaпycĸa зapaди бoгaт борсов играч, Bиĸтop влиза в ĸaпитaлoвитe пaзapи, ĸъдeтo съдбата го изпpaвя cpeщy чoвeĸa, oтгoвopeн зa cмъpттa нa бaщa мy. В ролята на невярната приятелка с фатална харизма е Боряна Братоева.

Името на Боряна все по-често ще се чува, а феновете на телевизионните сериали със сигурност я познават като Виктория от „Съни бийч“. Родена в началото на лятото в слънчева Варна, Боряна завършва Математическата гимназия в родния си град. После решава да се влее в редиците на практикуващите право и две години учи именно това. Но нещо в адвокатската професия не я привлича така силно, както си е мислела в началото. Затова бързо се преквалифицира и влиза „Актьорство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Маргарита Младенова. След завършването си става част от трупата на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в Пловдив.

Боряна е родена с късмет. Още докато учи в НАТФИЗ, се явява на кастинг за сериала „Седем часа разлика“ и… получава обаждане, че ролята е нейна. „Винаги съм си мислела, че ако ми се случи подобно нещо в действителност, ще заподскачам, обаче бях супершокирана.”

Може и да не подскача от радост, но това е широката врата към комерсиалните ангажименти за актрисата. Първата й екранна целувка е с Тодор Дърлянов именно в „Седем часа разлика“, там преодолява притеснението от камерата. Което пък я довежда няколко години по-късно до „Съни бийч“. За образа си на Виктория в сериала казва: „Ние доста се различаваме в начина на живот и във възприятията. Но чувството за справедливост ни слага под общ знаменател. И това, че иска да бъде искрена в отношенията си с хората, не обича лъжата. Неща, които в днешно време са сложни, дори невъзможни.“

Сега Боряна прави първата си роля във филм. В „Борсови играчи“ тя е фаталната блондинка, която предизвиква основния персонаж да излезе извън кожата си. Във филма застава рамо до рамо с Мариан Вълев, Дарин Ангелов и Алек Алексиев. В този мъжки клуб Боряна се чувства добре. Защото, както тя казва: „Това, което са ми дали актьорското майсторство и тази професия, в правото нямаше как да го намеря.“

А попитана преди време какви са ролите, за които мечтае, отговаря: „Гледам във всяка роля да намеря нещо интересно и да направя да ми е най-важната. Фен съм на фантастиката и може би някаква такава роля. Не мога да конкретизирам в каква роля точно, но нещо като от „Властелинът на пръстените“ би ми доставило удоволствие.“ Ние й пожелаваме един ден да се озове в света на елфите и джуджетата, сложила меч на гърба си. Дотогава обаче и ролята на фатална жена ни допада и я гледаме в „Борсови играчи“.    

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Лео & Лили – перфектната комбинация
Леонардо ди Каприо и Лили Гладстоун са претенденти за „Оскар” с ролите...
Read More
0 replies on “Боряна Братоева: Фатална харизма”