Букален масаж на лицето. И никакви инжекции

Ако не сте готови за тежката артилерия, запишете се за новата бюти мания, по която луднаха Меган Маркъл, Кейт Мос и Моника Белучи

Масажът на лицето са новите филъри. Не че преди не беше така, но в ерата на здравословния начин на живот и осъзнатост трендът за всичко натурално и неинвазивно рефлектира и върху грижите за кожата. След бума на органичната козметика е ред на масажа на лицето, който претендира, че може да замени биоревитализацията, инжекциите с хиалуронова киселина и апаратите. Като част от холистичния подход  движението среща все повече поддръжници. Безкрайни маратони в Instagram, майсторски класове, онлайн уроци и специализирани салони обещават не само да възстановят тонуса и сиянието на кожата, но и да изгладят бръчките и дори да предефинират овала.

Днес ще ви разкажем за нова точка на бюти картата на София – студио за уелнес и красота Tera-Gigi (ул. „Милин камък” 15, тел. 08879 545 402). В концептуалното пространство  предлагат няколко вида масаж: интраорален или букален, реджуванс, гуаша, остеоестетика. Първият действа като инжекция в областта на назолабиалните гънки. Има изглаждане, боцкане – не. Така описват методиката пробвалите я. За повече подробности потърсихме Гергана Данаилова, естетик-масажист. Владеенето на множество мануални похвати, практическият опит, анатомичните познания и най-вече вълшебните ръце й спечелват клиенти. Очаква ви море от нови усещания, някои от които неприятни. Да, докато Гергана работи с тъканите, няма как да медитирате. Но ако гравитационното отпускане ви образува нерви, още след втората процедура ще се убедите как кожата „подскача” от щастие въпреки закона на Нютон.

Гергана, защо от всички масажи да изберем букалния? Откъде идва името?

В борбата с бръчките и загубата на еластичност всички средства са добри и с всеки ден стават все повече.Понякога обаче е по-добре да направите пауза и да изберете по-натурален начин, може би по-малко приятен, но определено ефективен. Първоначално букалният масаж е разработен за  възстановяване подвижността на лицевите мускули след инсулт. Звездният козметолог с образование в областта на биохимията на растенията Жоел Сиоко и основателка на едноименната бюти марка Joelle Ciocco осъвременява методиката. Френските „корени“ обясняват и произхода на името. La bouche се превежда като уста.

Как протича самият масаж?                                                              

В два етапа – скулптурен (външен) и дълбокотъканен (букален, през устата). По време на първия се прави нещо като стречинг на мускулите.

През втория етап се масажират мускулите едновременно отвън и отвътре в устната кухина, както и залавните им места, като се използват ръкавици. Масажът оказва влияние върху назолабиалните гънки, скулите, устните, овала на лицето. Възстановява се тонусът на мускулите, подобрява се кръвообращението, кожата възвръща своята жизненост и стегнат вид.

Може ли букалният масаж да облекчи напрежението, ако човек несъзнателно стиска зъби при стрес? 

Да. Лицето е основен център на експресия и комуникация. Отпечатвайки се, мимиките може да оставят трайни следи. Напрегнатите дъвкателни мускули създават проблем за нормалното кръвоснабдяване и движението на лимфата. Резултатът са подпухвания, увиснали бузи… Работата върху мускулите отвътре и отвън при интраоралния масаж облекчава стреса и напрежението в зоната и възстановява потока на енергия. Вие се чувствате релаксирани, въпреки че процедурата далеч не е СПА. Но за това си струва да се настроите предварително.

Много ли боли?

Букалният масаж е най-дълбок от всички и не е особено приятен. Самият факт, че в устата ви има чужди ръце, е малко смущаващ. А и движенията са доста интензивни и силови. В един момент може дори да ви потекат сълзи. Всичко зависи от състоянието, тонуса и индивидуалната възприемчивост. След „тренировката” мускулите болят като след фитнес, което е нормално. Но има смисъл да сте малко по-търпеливи. Стегнатата кожа е невъзможна без стегнат мускулен „корсет”. Ефектът оправдава неприятните усещания.

Масажът се фокусира върху долната и средната трета на лицето. Не остава ли челото в сянка?

В разработената методика от д-р Роман Ерохов, ръководител на Източноевропейската школа по остеопатия, където се обучавах, задължително се включва и обработка на структурите под и над букалната област – гръб, тил, врат, деколте, чело и скалп. Именно остеоестетиката удължава  процедурата от час до час и половина, иначе продължителността й щеше да е 20 минути. 

Феновете на нетрадиционния масаж твърдят, че е алтернатива на контурната пластика. Защо?

Букалният масаж работи там, където кремът не действа. Иновативният подход гарантира бърз и неинвазивен антиейдж ефект. Въздействието върху дъвкателните и лицевите мускули задейства мощни обменни процеси – микроциркулация, лимфен дренаж и синтез на колаген. Още след втората процедура се забелязва невероятен резултат. Овалът е като изсечен, линията на скулите – ясно очертана (дори без руж), назолабиалните гънки и мимическите бръчки са изгладени, ъгълчетата на устата – повдигнати, а от бузите тип „бабешки” почти няма помен. Сиянието и еластичността на кожата също са възстановени. Най-добрата реклама са звездните клиенти на Жоел Сиоко, както и самата тя. Едва ли някои би й дал повече от 50 години, а тя е на 60+.

От колко процедури е курсът?

Зависи от състоянието на кожата. За оптимални резултати се препоръчва цикъл от 8-10 процедури по една на всяка седмица. Поддръжката е веднъж месечно. 

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Колагенът – тайна за вечна младост или залъгалка

Бързо и наскоро аминокиселините се превърнаха в голям бизнес. Да пиете или...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ