Български композитор с престижна награда

Композиторът Борислав Славов спечели награда за най-добра музика за саундтрака към играта Baldur’s Gate 3 на BAFTA GAMES AWARDS. Вдъхновена от света на Dungeons and Dragons, BG3 взе общо пет награди – най-добър саундтрак, най-добра видео игра на годината, най-добър наратив, най-добра поддържаща мъжка роля за Андрю Уинкот, който се превъплъщава в любимия на феновете дявол Рафаел, както и наградата на публиката.

Саундтракът към играта е дело на български екип. Освен композитора Борислав Славов, той включва още композитора и аранжор Виктор Стоянов и оркестратора Георги Андреев. Гласовете пък са на Мария Анастасова, Илона Иванова и Мария Ангелова.

Статуетката за най-добра музика беше връчена на Славов от автора на музиката на „Спайдърмен“ и „Крал Артур“  Даниел Пембертън.

„Благодаря на BAFTA за този специален момент в живота ми. Вярвам, че ако не оставите частица от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслади. Бих искал да благодаря на всеки един от вас в тази зала.“ –  каза от сцената българският композитор.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Сатирата Triangle of Sadness е големият победител в Кан
Шведският провокатор – режисьорът Рубен Йостлунд за втори път грабна „Златна палма“...
Read More
0 replies on “Български композитор с престижна награда”