Защо Кари Брадшоу не уважава маникюра?

Кари Брадшоу

Сара Джесика Паркър разкрива мистерията на голите ѝ нокти.

Кари Брадшоу е момиче, родено да ходи в зашеметяващи стилети на Маноло Бланик или Джими Чу, да се фръцка с ексцентрични тоалети и шапки, да открадва вниманието на най-яките партита, да се мотае в луксозни ресторанти в Манхатън, да флиртува, да мечтае, да се влюбва, да се разочарова, правейки нещата от живота да изглеждат нормално. В този балон на мечтите героинята на Сара Джесика Паркър от „Сексът и градът“ ни даде легендарни визии, на които благородно (дали?) завиждахме. Макар къдриците ѝ да са неотразими, аутфитът ѝ да изпреварва винаги трендовете и титлата модна икона да е напълно заслужена, има изненадващ детайл, макар и нетолкова очевиден. Любимата на мнозина водеща на коментарна рубрика, изглежда, пропуска популярна бюти процедура. Сигурно се питате как светска лъвица като нея, която често кичи китките и пръстите си с изискани дрънкулки, не е чувала за теорията на червения маникюр? (Сещате се, помага на необвързаните да си намерят мъж.)

Сара Джесика Паркър на снимачната площадка на „Сексът и градът”. Нелакираните нокти на Кари Брадшоу разкриват, че трудът е основна част от нейната идентичност

Наскоро Сара Джесика Паркър разкри защо ноктите на филмовото ѝ алтер его са винаги голи. Причината е някак странна, макар и практична. Всичко се свежда до физическия характер на работата на Кари. „Тя е писателка, така че първоначално твори на истинска пишеща машина, а с дълги нокти е неудобно. Маникюрът е безполезен, защото пречи за бързото изразяване на мисли на хартия.“ Не сме съвсем уверени, че времевите линии съвпадат, но е освежаващо да се види доза скромен реализъм в сериал, където любовната афера на героинята с обувките е по-епична от всяка нейна интимна връзка. Кари може и да има ръце на самотна работеща жена, но краката ѝ са подходящо екипирани, за да се разхожда сред блясъка на Ню Йорк. Има и нещо друго. Определено салонът за nail арт не изглежда мястото, където емблематичният символ на фешън индустрията би прекарвал времето си, изразявайки себе си. Освен че не се вписва в начина на живот на Кари Брадшоу, свежият лак пречи на снимачния процес. „Влизате от сцена в сцена, така че е проблематично да имате цвят на ноктите, пасващ на всяка“, твърди Сара Джесика Паркър. В което има резон, сериалът на HBO не е заснет в реда, в който по-късно се излъчва.

Изключение от намерението на Сара Джисика Паркър да се придържа към голи нокти е партито за 25-годишнината на „Сексът и градът”, където актрисата е с черен nail арт в тон с роклята ѝ на точки

Интересното е, че възприемайки навиците на обсебената от модата и глeма писателка и It girl, самата актриса не лакира ноктите си дори за появата на червения килим, а само ги оформя и полира. „Използвам ръцете си много. Готвя, чистя, пера. Вероятно съм си правила маникюр 2 пъти за 10 години. Не мисля, че е практичен предвид това, което трябва да правя всеки ден.“ Не я обвиняваме, както всичко останало, маникюрът изисква поддръжка. В продължението „Просто ей така“ обаче модната експериментаторка и почитателка на мартинито носи… тъмен маникюр по време на по-късните епизоди, заснети в Бруклин. Интересно и изненадващо, но Кари Брадшоу си е такава – спонтанна. Тя решава: „Ще нося това или онова. Ще облека дълга пачка, за да отида на кафе. И, о, може би ще си сложа лак за нокти тази вечер.“ Подобни решения са част от привлекателността на хамелeона на еклектичния стил. Какво от това, че не спазва правилата? Дори тези, които сама измисля.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Мантра за щастие и зелен живот
Колекцията аромати Happy Chopard на Chopard е сензорна ода за радостта от...
Read More
0 replies on “Защо Кари Брадшоу не уважава маникюра?”