Кейт Бланшет: Никога подчертано женствена в клиширания смисъл на думата

Джорджо Армани отвори нова вдъхновяваща глава в емблематичната история на аромата Si. В кампанията на Si Eau de Parfum Intense, дело на фотографа Том Мунро, отново може да видим носителката на „Оскар” Кейт Бланшет – глобален посланик на Armani Beauty и лице на аромата от 2013 г.

Интервюто е осигурено от Armani Beauty

Кейт е от другата страна на уебвидеото, заснето от дома й в Сидни при лансиране на допълнението към колекцията Si. Това е първата й социална изява след месеци на затваряне. (Последната е септември миналата година на Филмовия фестивал във Венеция като председател на журито.) Решителна и убедителна, точно както когато влезе в ролята на рекламно лице на Armani Beauty преди 8 години, богинята на екрана разкрива в откровен разговор какво наистина има значение за красотата, както и неща, които трудно се връзват с образа й на примадона. Какъв е истинският Кейт ефект? Вижте сами.

Какво е усещането да имате толкова дълги отношения с Armani Beauty и как определяте ролята си?

Връзката ми със Si и Armani Beauty e естествено развитие на творческите ми взаимоотношения с Джорджо Армани. Не е тайна, че го ценя високо и се вдъхновявам от начина, по който той приема и възхвалява жените в смайващата им сложност. Предполагам, че ролята ми е да олицетворявам това, което символизира марката: грация, непринуден шик, елегантност, обич към природата и живота.

Първият ви спомен за Джорджо Армани? Кое най-много харесвате у него?

Още преди да се запозная с него, с първия голям хонорар си купих костюм Armani, който все още понякога нося. Първата ни „жива” среща е ревю на Armani/Prive, където бях модел. Пробвах рокля и бяхме само двамата. Той застана на колене и започна да забожда подгъва. Беше вълнуващо. Г-н Армани върши толкова работа, много е уверен в себе си, но и много скромен.

Каква женственост за вас олицетворява Армани?

Усещането му за красота и женственост е невероятно сложно, но в същото време леко и изпълнено със сила. Г-н Армани оказа огромно влияние върху живота ми – както естетично, така и интелектуално. Той е толкова оптимистичен и любопитен човек и е сред първите, които приемат всички възможности за разнообразна естетика на жените. Това винаги ме е привличало. Никога не съм била подчертано женствена в клиширания смисъл на думата. Възхищавам се на женствеността, но съм привлечена и от елементи на мъжката мода. Г-н Армани е наясно с естетичната граница, към която се придържам. Усетът му за стил, непринудената му елегантност, съчетанието на традиционно мъжки и женски линии от много време са ориентир за мен. Имам усещането, че винаги съм се стремила към грацията и непреходността, които олицетворява г-н Армани.

Как възприемате виждането на Армани за красотата? Отговаря ли то на усета ви?

Разбирането за красотата се променя непрекъснато. На първо място намирам природата за красива и вдъхновяваща. Често е неочаквана и изненадваща с двойствеността си. За мен идеята красотата да е идеална е странна, защото именно в несъвършенствата се крият уникалността, грацията и силата. Смятам, че в крайна сметка красотата е неуловима и непостижима и се разкрива или се среща почти случайно. Тя е в детайлите, понякога в малките неща, които е възможно отначало да не забележим.

Какво прави един човек красив?

Възгледите, жизнената сила, енергията, чувството за хумор, които придават индивидуалност и уникалност. Именно те правят всеки истински красив.

Има ли някой, на чиято красота сте се възхищавали в ранните етапи от живота си?

Винаги съм смятала Дейвид Бауи за красив. Четох за Елеонора Дузе и мисля, че е била абсолютно пленителна, а гласът на Нина Симон е сред най-красивите неща, които съм чувала.

Важен момент в разбирането на красотата за Армани е самочувствието. Кога се чувствате най-уверена?

Когато се нося по течението: на сцената, в движение, във водата, в непринуден разговор. Когато съм вдъхновена, сякаш губя усещане за външността си, може би в такива моменти съм най-уверена.

Най-запомнящият се момент с Armani beauty през годините?

Има толкова много. Посещението на Пантелерия промени живота ми. Мястото има голяма сила и ти позволява да мечтаеш, да мислиш мащабно и да обичаш с цялото си сърце. То е привлекателно и първично, както и самият Армани!

Какви емоции извикват у вас парфюмите? Каква сила имат?

Парфюмите определено олицетворяват емоции и спомени. Те са много личен израз на вътрешното състояние и желанията на всеки. Нанасянето им е изключително важен жест за мен, това е начинът, по който започвам деня си. Точно както при грижите за кожата, парфюмите са незаменими за ума и духа. Често си спомням мириса на морето. Но в крайна сметка мисля, че любимият ми вероятно е този на деца.

В посланието на аромата Si най-много ви харесва… 

Да наречеш аромат Si е силно и положително обръщение, което подканва жените да създават позитивни връзки със себе си и с другите по всяко време. Да казва „да“ на живота, на възможностите, на преживяванията е това, което г-н Армани прави непрекъснато. Той приема живота в цялата му сложност: добро, лошо, красиво, вълнуващо, плашещо, лично, публично… Всичко е част от това да живееш истински.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Линда Еванджелиста след козметична процедура: Изгубих себе си!
Миналата година Линда Еванджелиста най-сетне наруши дългото си мълчание и разкри защо,...
Read More
0 replies on “Кейт Бланшет: Никога подчертано женствена в клиширания смисъл на думата”