Черно-бяло кино

Контрастното съчетание на цветове, особено на черно и бяло, винаги привлича вниманието. Може би не е съвсем точно да се каже, че mix&match е тренд, но на подиума има толкова много примери, че не можем да ги игнорираме. Виден представител на опарта (оптично изкуство), при който илюзията за движение се възпроизвежда на равна повърхност, е Moncler. Пухенките му с черно-бял принт в колаборация с Richard Quinn са направо хипнотични. Класическият принт пепит претърпя нов психеделичен прочит (Versace, Off-White, Richard Quinn). В ролята си на гросмайстор Erdem не пропусна да спечели партия шах. Дрехите трябва да са  произведение на изкуството, реши Chloe и покани художничката Рита Акерман за скиците с туш. Michael Kors демонстрира колко ефектно може да изглежда анималистичният принт, но не на зебра, а на… теле. Вдъхновен от манията на Коко Шанел по конни надбягвания, Chanel показва как изглежда ездачката извън хиподрума – скъпо, без да е сериозно. Роклята на Alexander McQueen прилича на уютно карирано одеяло. Гласувайки за многослойността с две ръце, Sacai облича частична пола на колан върху туника. Хиперболичният силует, драматичният воал и геометричната структурна форма на Comme Des Garcons свързват света на скулптурата с модата. По азбуката на добрия вкус си падат още Christian Siriano, Issey Miyake, Balmaim, MaxMara, Kimhekim …

Визажистите също се възползваха от небаналната простота на черно-бялото. При Moncler x Richard Quinn те се придържат към правилото: класика плюс футуристична естетика равно на екстравагантност. Благодарение на дръзкия си поглед – драматични мигли в черно и силно пигментирани сенки в леденобяло, моделите изглеждат зашеметяващо. Обемната визия е отличен начин за постигане на глем на макс. И за nail артистите графичният маникюр е №1. Мей Каваджири за Rag&Bone предлага два варианта. За мраморните нокти тя използва черна основа, върху която добавя точки бял лак. Свързването им с четка имитира характерните за дизайна жилки. За 3D очите известната маникюристка рисува мрежа, в центъра на която създава триизмерна форма с акрилов прах с черен ирис. Rixo е в плен на 101 далматинци.

Ако един-единствен цвят може да символизира търсенето на благородни материи и обонятелни съвършенства, то това е бялото. Oud Blanc на Van Cleef&Arpels е необичайна перспектива на легендарното дърво агар-агар, което при горене отделя бял дим – топъл и мек, полупрозрачен и излъчващ  мистерия и наслада. Потопен в сочна фурма, акордът уд ухажва турска роза. Докато ванилия легализира любовния триъгълник, тамян разгаря страстите. Студената милувка на алдехиден бял мускус потушава пожара. В резултат сладострастните струйки сякаш оживяват. Наистина креативен подход, играещ си с усещанията и двойствеността на текстурата.

Мадмоазел Роша не престава да търси себе си. Облечена в черно, тя разкрива нов аспект на личността си в опуса Mademoiselle Rochas In Black на Rochas. Запазвайки присъщия си темперамент и палава радост, но добавяйки и елемент на дързост, всяка капка се вписва в бунтарската вселена на глем рока. Свежестта на бергамот и чай е глътка въздух на фона на гурме сладостта на къпина. Нотки на луксозна кожа, подплатени с женствени на роза и глог, сублимират кодовете на съблазняването. Черна ванилия, амброксан и мъх поемат по тъмна и мистериозна пътека, която предозира чувствеността. Никой не може да остане безразличен.  

 

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Сочни устни от Givenchy

Rose… женственост, грация, мекота. Perfecto… кожа, втора кожа, смелост. Пресътвореният иконичен балсам...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ