Черно-бяло кино

Контрастното съчетание на цветове, особено на черно и бяло, винаги привлича вниманието. Може би не е съвсем точно да се каже, че mix&match е тренд, но на подиума има толкова много примери, че не можем да ги игнорираме. Виден представител на опарта (оптично изкуство), при който илюзията за движение се възпроизвежда на равна повърхност, е Moncler. Пухенките му с черно-бял принт в колаборация с Richard Quinn са направо хипнотични. Класическият принт пепит претърпя нов психеделичен прочит (Versace, Off-White, Richard Quinn). В ролята си на гросмайстор Erdem не пропусна да спечели партия шах. Дрехите трябва да са  произведение на изкуството, реши Chloe и покани художничката Рита Акерман за скиците с туш. Michael Kors демонстрира колко ефектно може да изглежда анималистичният принт, но не на зебра, а на… теле. Вдъхновен от манията на Коко Шанел по конни надбягвания, Chanel показва как изглежда ездачката извън хиподрума – скъпо, без да е сериозно. Роклята на Alexander McQueen прилича на уютно карирано одеяло. Гласувайки за многослойността с две ръце, Sacai облича частична пола на колан върху туника. Хиперболичният силует, драматичният воал и геометричната структурна форма на Comme Des Garcons свързват света на скулптурата с модата. По азбуката на добрия вкус си падат още Christian Siriano, Issey Miyake, Balmaim, MaxMara, Kimhekim …

Визажистите също се възползваха от небаналната простота на черно-бялото. При Moncler x Richard Quinn те се придържат към правилото: класика плюс футуристична естетика равно на екстравагантност. Благодарение на дръзкия си поглед – драматични мигли в черно и силно пигментирани сенки в леденобяло, моделите изглеждат зашеметяващо. Обемната визия е отличен начин за постигане на глем на макс. И за nail артистите графичният маникюр е №1. Мей Каваджири за Rag&Bone предлага два варианта. За мраморните нокти тя използва черна основа, върху която добавя точки бял лак. Свързването им с четка имитира характерните за дизайна жилки. За 3D очите известната маникюристка рисува мрежа, в центъра на която създава триизмерна форма с акрилов прах с черен ирис. Rixo е в плен на 101 далматинци.

Ако един-единствен цвят може да символизира търсенето на благородни материи и обонятелни съвършенства, то това е бялото. Oud Blanc на Van Cleef&Arpels е необичайна перспектива на легендарното дърво агар-агар, което при горене отделя бял дим – топъл и мек, полупрозрачен и излъчващ  мистерия и наслада. Потопен в сочна фурма, акордът уд ухажва турска роза. Докато ванилия легализира любовния триъгълник, тамян разгаря страстите. Студената милувка на алдехиден бял мускус потушава пожара. В резултат сладострастните струйки сякаш оживяват. Наистина креативен подход, играещ си с усещанията и двойствеността на текстурата.

Мадмоазел Роша не престава да търси себе си. Облечена в черно, тя разкрива нов аспект на личността си в опуса Mademoiselle Rochas In Black на Rochas. Запазвайки присъщия си темперамент и палава радост, но добавяйки и елемент на дързост, всяка капка се вписва в бунтарската вселена на глем рока. Свежестта на бергамот и чай е глътка въздух на фона на гурме сладостта на къпина. Нотки на луксозна кожа, подплатени с женствени на роза и глог, сублимират кодовете на съблазняването. Черна ванилия, амброксан и мъх поемат по тъмна и мистериозна пътека, която предозира чувствеността. Никой не може да остане безразличен.  

 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Отправна точка
Какво свързва едни от най-добрите актьори на днешния ден и един от...
Read More
0 replies on “Черно-бяло кино”