Чии са тези мустаци все пак!

В „Бохемска рапсодия“ Рами Малек толкова органично се вписа в ролята на Фреди Меркюри, че понякога е трудно да ги различим

Славата на Рами Малек като артист хамеолеон с особена харизма е напълно заслужена. Нещо повече, когато четете биографията му, струва ви се, че е като създаден да влезе в обувките на легендарния фронтмен на група Queen. Макар автентичността на невероятното превъплъщение да е почти плашеща, в един момент забравяте, че пред вас има актьор. Виждате своя кумир такъв, какъвто сте го запомнили.

От мистър Робот в мистър Безупречност           

Рами започва подготовката още докато снима последните сцени на „Мистър Робот”. Работата е изтощителна – стотици часове уроци по вокал и тренировка с хореографи и специалисти по пластика. Само и само да се научи да се движи като Фреди – нервно, рязко, безкрайно ексцентрично и самоуверено. Ян Сюел (Jan Sewell ), главен художник грим и коса във филма, споделя в интервю за Variety, че преди снимките се среща с Рами, за да разгледа отблизо лицето му. А също така да разбере нагласата му за радикални промени. Оказва се, че актьорът с египетски корени е готов на всичко. Включително и на зъбни протези. Първоначално планът е да са реплика на тези на рок легендата, но се оказва, че променят лицето на Рами до неузнаваемост. След няколко експеримента е избран умален вариант, като зъбите са с милиметри по-къси и по-прибрани навътре.  

Последният детайл

Въпреки неоспоримото външно сходство между Рами и Фреди налице са и много разлики: трапчинките, овалът на лицето, големината и формата на носа, големината на очите и разстоянието между тях. За да ги сближи и да наподоби характерната за Фреди орлова извивка на носа, Ян Сюел изработва желатинова отливка. Всекидневното преобразяване на актьора струва два часа на екип от 24 човека: гримиране, поставяне на носната протеза, смяна на петте перуки (от началото на 70-те до средата на 80-те). Най-проблемни се оказват мустаците във финалната част на филма. Визажистката, която се грижи за тях, признава, че я е било страх да не се отлепят от топлината на прожекторите, пеенето и енергичните движения. За щастие атрибутът, който всеки ден се чисти и тонира, се „държи” добре. Освен гледане безброй пъти на изпълненията на Queen подготовката за ролята включва и дълги часове във фитнеса. Рами трябва да натрупа мускулна маса, но да го направи така, че да изглежда сякаш винаги е имал. Упражненията с тежести се редуват с такива за баланс. След заснемането на концерта на Queen Live Aid актьорът минава на диета и спира да тренира, за да изиграе младия Фреди. После пък почва да се храни обилно, за да го изиграе в края на 30-те му години, когато е в най-лошата си форма.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
150 години страст, иновации и отдаденост
От малка аптека в Гинза до световноизвестна марка, Shiseido чертае бъдещето на...
Read More
0 replies on “Чии са тези мустаци все пак!”