Цветът ме прави щастлива

Ако обмисляте да промените цвета на косата си и се чувствате смели – ярките варианти от седмиците на модата ще ви послужат за вдъхновение. Време е да бъдете център на вниманието

Трудно е да се нарече цветната коса тенденция, когато се повтаря от година на година. По-скоро това е константа, но вече във вариант на перуки (и не само). Loewe приканва да ги сменяте като носни кърпички и да се отнасяте към тях като аксесоар. Почти като съчетаването на дамската чанта с определен тоалет. Прическата боб в дъга от нюанси: прасковено розово, неоново зелено, пламтящо червено, наситено тюркоазено и аметистово лилаво, е един от най-обсъжданите моменти на подиума. Стилистичният шоков фактор оставя впечатление, че модата се движи в посока на младежкото пънкарско излъчване. За да придаде на прическата непослушен вид, топкоафьорът Гуидо Палао я разрошва с балсам. Философията за съвпадащи монохромни моменти на косата с облеклото обобщава отношението и на останалите марки. Отправна точка за Dries Van Noten е атмосферата на фестивала Tomorrowland в Белгия – буйство от цветове, принтове и текстури. Звездният стилист Сам Макнайт монтира в косата на моделите треси (кичури на ленти). Резултатът са неочаквани блокове, имитиращи къса коса отпред или отстрани, и мистериозни воали, покриващи напълно лицето. Решени в психеделични нюанси, те ви пренасят в едно бъдещо десетилетие. За „балерините” на Halpern Сам Макнайт се отказва от обичайния стегнат кок. Вместо това коафьорът сплита конската опашка, усуква я в задната част на главата и я украсява с пискюли от конци, които се веят при движение.  

Може да минете и без радикални промени като Comme des Garçons, съоръжавайки главата си с нещо като скулптура, направена сякаш от пластилин. Играта с обема в анимационен стил не само говори сама за себе си, но и спестява нуждата от боя за коса. Valentino обаче не се скъпи, като изборът му е цветът на годината Veri Peri. Флуоресцентните люлякови вълни направо заслепяват. Collina Strada скромно се отчита с няколко кичура в пастелни тонове: розово, зелено, оранжево, жълто. Захаросано, но изглежда уместно. Акцентите придават на притежателката си вид на e-girl (младежка субкултура от TikTok и Instagram). Обилно полята със синя боя, прическата тип ирокез на Marni, характерна за пънкарите и готите от първата вълна, е контрапункт на апликациите от маргаритки, изпъстрили колекцията. Наистина е освежаващо да видите цветна прищявка в уличен стил сред наивните моменти.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Разкошни мигли от Dior
Може ли немного дълги и прави мигли да станат по-изразителни без извивачка?...
Read More
0 replies on “Цветът ме прави щастлива”