Дакота Джонсън и тайната на женския оргазъм

Актрисата Дакота Джонсън се превърна в сексикона след ролята си в „50 нюанса сиво“ и това я направи особено веща по някои интимни въпроси. За това и изказването й, че 50 процента от жените използват вибратори за личното си удоволствие, е повече от любопитно.

Дакота, която както преди време писахме, е част от компанията за сексуален уелнес Maude, която цели да разбие табутата. Започва от това, че според нея не бива да наричаме вибраторите сексиграчки.

https://www.instagram.com/p/CMfGJe1Apeo/

„Твърде дълго сексуалното здраве се продаваше лошо и свръхагресивно“, казва дъщерята на Мелани Грифит пред списание InStyle, промотирайки кампанията на марката „Това не е играчка“. Идеята е сега да се насърчат повече жени да публикуват снимки на техните вибратори в социалните мрежи.

“Ако наричате вибраторите „играчки“ вие омаловажавате тяхната основна полза – да се осигури стимулация, която подобрява сексуалното здраве и чувството за благополучие“, казва основателката на Maude – Ева Гойкочеа в изявлението си . И добавя: „По този начин нуждите за удовлетворение на хората често са пренебрегвани. Освен това стигмите се запазват.“

Според много източници историята на вибратора датира още от викторианската епоха, когато лекарите са третирали женската тревожност и депресия (известна тогава като „истерия“) с генитална стимулация чрез вибрационни устройства. Все пак през 2018 г. двама историци заявиха, че няма доказателства, че това е била широко-популярна практика.

Дакота, в сътрудничество с въпросната компания, иска хората да приемат сексуалното здраве по-сериозно. „Нашето мнение е, че продуктите за секс са основни и помагат на човек да има здравословен сексуален живот. Ако наричате тези устройства „играчки“, вие един вид казвате, че те не са чак толкова необходими и че удоволствието на жените е второстепенно“, казва Гойкочеа.

Изследванията върху женския оргазъм могат да подкрепят този аргумент: Според Института Кинси, световноизвестен изследователски център за човешка сексуалност, разположен в Университета в Индиана, „Жените са много по-склонни да стигнат почти винаги до оргазъм, когато са сами, отколкото с партньор.“

Spread the love
More from divamagazine.bg
Азиатски фестивал „Съкровища от Изтока“
Четвъртото издание на Азиатския Фестивал „Съкровища от Изтока“ стартира днес от 10...
Read More
0 replies on “Дакота Джонсън и тайната на женския оргазъм”