Дамяно Давид от Måneskin: Хетеро, но любопитен

Дамяно Давид е на 22 години, лидер на римската банда, спечелила последния конкурс Евровизия. Той е роден на една дата с Елвис Пресли и Дейвид Бауи – 8 януари. От прилично момче от семейството на стюарди се превръща в скандален рокаджия, вече безспорният секссимвол на милениалите.

Още на 18 години става обект на универсално сексуално желание и на телевизиите. От 2017-а за него се борят жени от всякакъв тип, форма, възраст. Убийствен поглед, подчертан с черен kajal, гол, с тиксо на кръст върху зърната на гърдите, бельо от черна кожа и дълги ботуши да средата на бедрата, високи токчета.

„Не ме притеснява, ако някой мисли, че съм гей“, казва той, заявявайки се като хетеросексуален, но любопитен. След това разказва история, която е имал с по-възрастна жена: „Аз бях на 18, тя на 34!“

Наскоро обяви, че е сгоден от 4 години за Джорджа Солери, красива 25-годишна манекенка, и разбира се, инфлуенсърка. Дори планирали сватба.

Въпреки ожесточеното си присъствие на сцената  фронтменът изглежда срамежлив, казвайки, че наличието на армия от последователи, жадуващи да го докоснат след всяко негово движение, не е променило начина му на поведение. „Единственото, което промених, е, че преди Евровизия всъщност не използвах  Instagram – сега се опитвам да го направя.“

Дамяно е най-възрастният член на Måneskin, чието име в превод от датски означава лунна светлина. Създава я през 2016-а в Рим заедно с басистката Виктория де Анджелис, китариста Томас Раги и барабаниста Итън Торчио. Свирейки по улиците в началото, групата става известна, след като завършва  втора в единадесетия сезон на италианското Шоу за таланти „Х Фактор” през 2017-а и придобива световна слава, когато печели Музикалния фестивал „Санремо  2021” и Евровизия 2021 с песента Zitti e buoni („Тихи и добри”).

По време на първото си турне в кариерата през 2018-а и 2019-а те са разпродали над 70 дати в Испания, Франция, Швейцария, Германия, Белгия и Обединеното кралство. До пролетта на 2020 г. групата живее в Лондон, където работи върху своя музикален стил и нов материал.

Като победители на музикалния фестивал „Санремо 2021” Måneskin са определени за италиански представители на Евровизия 2021 в Ротердам, Холандия. Печелят състезанието с енергично представяне, като по този начин дават на Италия третия ѝ триумф на Евровизия след Джилиола Чинкуети през 1964-а и Тото Кутуньо през 1990 г. При приемането на наградата Дамяно заяви: „Ние просто искаме да кажем на цяла Европа и на целия свят, че рокендролът никога не умира!“

Според Дамяно Давид „групата е превод на музиката от миналото в съвременността“. Måneskin са класифицирани като поп и рок, алтернативен рок, глем рок и хард рок. Музикалният им стил се променя от поп рок звук с фънк влияния в първия им студиен албум  до хард рок във втория, както се вижда в Zitti e buoni. Техният външен вид и звук са сравнени с рок музиката от 70-те. Членовете на групата цитират различни музикални и модни влияния от титани в музиката преди тях, включително Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Nirvana, Radiohad, David Bowie и други.

Италианската марка Etro облече групата в червена кожа за Евровизия, затвърждавайки тяхната глем рок естетика. “Когато започнахме да свирим заедно, бяхме много хипи – разказва Де Анджелис. – Бяхме само на 15 и малко срамежливи, така че не искахме да носим нещо твърде ексцентрично. Когато имахме шанс и бяхме в приятелска среда, в която хората не ни осъждаха, а ни насърчаваха да бъдем такива, каквито искаме, започнахме да се забавляваме и да сме по-свободни с грим и лак за нокти – сега ни харесва да се обличаме по този начин!“

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Легендата „Байрактарис“
Влизаме в храма на насладата – над 130-годишната таверна на площад „Монастираки“,...
Read More
0 replies on “Дамяно Давид от Måneskin: Хетеро, но любопитен”