Depeche Mode се завръщат

Depeche Mode обявиха на специално събитие в Берлин, че им предстои издаването на нов албум и световно турне през 2023 г. Турнето Memento Mori ще подгрява за едноименния 15-ти студиен албум на групата, който ще излезе през пролетта на 2023 г.

Обиколката ще започне в Северна Америка на 23-ти март, след което ще продължи в Европа с летни концерти. Тя ще включва дати в Madison Square Garden в Ню Йорк, United Center в Чикаго, Kia Forum в Лос Анджелис и Scotiabank Arena в Торонто. Европейската част от турнето ще стартира на 16-ти май с изяви в Stade de France в Париж, Olympic Stadium в Берлин, San Siro Stadium в Милано и Twickenham Stadium в Лондон.

„Започнахме работа по албума в началото на пандемията и тематиката беше директно вдъхновена от този период. След смъртта на Флеч решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е нещото, което той би искал. Болката придаде допълнителен смисъл на проекта“, коментира Мартин Гор.

„Флеч щеше да хареса тази колекция. Ще я споделим с вас скоро и нямаме търпение да я представим на живо следващата година“, добавя Дейв Геън.

Турнето Memento Mori е 19-то поред за групата и първо от 2017 г. насам. Последната им обиколка, Global Spirit Tour 2017-2018, беше най-дългата им до момента. Тогава бандата свири пред повече от 3 милиона фенове на 130 концерта в Европа и Северна Америка.

Memento Mori ще бъде 15-ият студиен албум на Depeche Mode и продължение на хваления от критиците Spirit от 2017 г., който достигна номер 1 в 11 държави и влезе в Топ 5 на музикалните класации в повече от 20 други.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
15 мисли на Тео Чепилов
Тео Чепилов е добре познат на онези, които се интересуват от стендъп...
Read More
0 replies on “Depeche Mode се завръщат”