Depeche Mode се завръщат

Depeche Mode обявиха на специално събитие в Берлин, че им предстои издаването на нов албум и световно турне през 2023 г. Турнето Memento Mori ще подгрява за едноименния 15-ти студиен албум на групата, който ще излезе през пролетта на 2023 г.

Обиколката ще започне в Северна Америка на 23-ти март, след което ще продължи в Европа с летни концерти. Тя ще включва дати в Madison Square Garden в Ню Йорк, United Center в Чикаго, Kia Forum в Лос Анджелис и Scotiabank Arena в Торонто. Европейската част от турнето ще стартира на 16-ти май с изяви в Stade de France в Париж, Olympic Stadium в Берлин, San Siro Stadium в Милано и Twickenham Stadium в Лондон.

„Започнахме работа по албума в началото на пандемията и тематиката беше директно вдъхновена от този период. След смъртта на Флеч решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е нещото, което той би искал. Болката придаде допълнителен смисъл на проекта“, коментира Мартин Гор.

„Флеч щеше да хареса тази колекция. Ще я споделим с вас скоро и нямаме търпение да я представим на живо следващата година“, добавя Дейв Геън.

Турнето Memento Mori е 19-то поред за групата и първо от 2017 г. насам. Последната им обиколка, Global Spirit Tour 2017-2018, беше най-дългата им до момента. Тогава бандата свири пред повече от 3 милиона фенове на 130 концерта в Европа и Северна Америка.

Memento Mori ще бъде 15-ият студиен албум на Depeche Mode и продължение на хваления от критиците Spirit от 2017 г., който достигна номер 1 в 11 държави и влезе в Топ 5 на музикалните класации в повече от 20 други.

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

„Първо лице единствено число“, Харуки Мураками

След огромния успех на филма „Карай колата ми“ по разказ на Мураками,...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ