Блузата на принцеса Даяна от годежния ѝ портрет се продава на търг за 100 000 долара

Даяна
AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Даяна носи блузата на емблематичния портрет от лорд Сноудън и е дело на същите дизайнери, които стоят зад сватбената ѝ рокля.

Покойната принцеса на Уелс носи емблематичната розова дреха на портрета по случай годежа си с тогавашния принц Чарлз през 1992 г. Съвсем скоро ще може да бъде закупена на търг и се очаква да бъде оценена между 80 000 и 100 000 долара. Описана като „розова копринена блуза с панделка и яка с волани, оформящи плисета“, тя е създадена от Елизабет Емануел и нейния съпруг Дейвид, които по-късно правят и сватбената ѝ рокля.

Розовата блуза на принцеса Даяна (Снимка: JULIEN’S AUCTION)

Според Julien’s Auctions Даяна се спира на блузата от стелаж с дрехи, подарен ѝ от бившата модна редакторка на Vogue Анна Харви. В книгата си „Рокля за Даяна“ Елизабет Емануел пише, че клиентка е направила петно със спирала върху роклята, изработена по поръчка. Това кара двамата дизайнери да я преобразят в блуза.

Кадър от сватбения ден на Чарлз и Даяна, заснет на балкона на Бъкингамския дворец (Снимка: Getty Images)

Търгът ще се проведе от 14 до 17 декември както в Бевърли Хилс, така и на уебсайта на аукционната компания. Четвъртият ден е наречен „Блясък, грация и величие“ и ще включва „колекция от някои от най-изключителните произведения, носени от модни икони и създадени от едни от най-прочутите дизайнери в историята на Холивуд и модата въобще“.

По време на търга следващия месец ще бъде предложена и вечерна рокля, носена от Даяна и създадена от Жак Азагури, която се очаква да се продаде на стойност между 100 000 и 200 000 долара. Принцесата е видяна с нея във Флоренция през 1985 г.

Ще бъдат продавани и рокли на Одри Хепбърн, Глория Суонсън, Барбра Стрейзънд, както и други интересни предмети, като например оригинален лаптоп Apple PowerBook G3 по поръчка на Сара Джесика Паркър за „Сексът и градът“.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Синелибри представя „φ1.618“ – първия пълнометражен филм на Теодор Ушев
Тази есен, в рамките на фестивала Cinelibri (който е и официален разпространител...
Read More
0 replies on “Блузата на принцеса Даяна от годежния ѝ портрет се продава на търг за 100 000 долара”