Dior иска 100 хил. евро обезщетение от Valentino

Valentino
Getty Images

Миналата седмица творческият директор на Valentino Пиерпаоло Пичоли показа най-новата си колекция висша мода за есен/зима 2022. Ревюто се проведе на самите Испански стълби в сърцето на Рим и съвсем очаквано привлече публика от знаменитости и голяма тълпа от зрители късметлии. Но точно срещу стълбите, на около 100 м е разположен магазин на Dior, чийто достъп е бил временно ограничен заради събитието.

Срещу Валентино е подадена жалба от директора на търговията на дребно на Christian Dior в Италия. В писмо, адресирано до италианската марка, Dior иска обезщетение в размер на 100 000 евро (около 101 000 щатски долара), като настоява то да бъде изплатено в срок от 15 дни. Френската модна къща се позовава на загубените приходи, които според тях са значителни, и отбелязва, че ако сумата не бъде изплатена в рамките на споменатия срок, ще предприемат всички необходими мерки за защита на правата си.

Малко по-рано във вторник обаче, било то заради негативните отзиви или заради взаимното уважение един към друг, Dior оттегли иска си.

Важно е да се отбележи, че Valentino са получили необходимите разрешителни за провеждане на модното си ревю на въпросната локация. Изпратили са и официални писма до магазините в района, в които пише, че до търговските обекти ще може да се стига пеша. Въпреки че Dior отбелязват, че достъпът за пешеходци не е бил упоменат по никакъв начин в деня на ревюто. Те посочват още, че бизнесът им е бил възпрепятстван, тъй като на клиентите е отказан достъп и са били блокирани на бариерите. Затова магазинът им е останал празен и не е работил от ранните часове на следобеда.

И все пак използваме повода да ви покажем тези кадри от ревюто на Valentino. Според нас затварянето на магазина на Dior за няколко часа си е струвало.

Снимки: Getty Images

Spread the love
Тагове
,
Публикувано от
Още от Ина Иванова

Дрехи издават емоциите ни, лекуват травми

Днес повечето от нас гледат на дрехите само като на естетически издържана...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.