Dior иска 100 хил. евро обезщетение от Valentino

Valentino
Getty Images

Миналата седмица творческият директор на Valentino Пиерпаоло Пичоли показа най-новата си колекция висша мода за есен/зима 2022. Ревюто се проведе на самите Испански стълби в сърцето на Рим и съвсем очаквано привлече публика от знаменитости и голяма тълпа от зрители късметлии. Но точно срещу стълбите, на около 100 м е разположен магазин на Dior, чийто достъп е бил временно ограничен заради събитието.

Срещу Валентино е подадена жалба от директора на търговията на дребно на Christian Dior в Италия. В писмо, адресирано до италианската марка, Dior иска обезщетение в размер на 100 000 евро (около 101 000 щатски долара), като настоява то да бъде изплатено в срок от 15 дни. Френската модна къща се позовава на загубените приходи, които според тях са значителни, и отбелязва, че ако сумата не бъде изплатена в рамките на споменатия срок, ще предприемат всички необходими мерки за защита на правата си.

Малко по-рано във вторник обаче, било то заради негативните отзиви или заради взаимното уважение един към друг, Dior оттегли иска си.

Важно е да се отбележи, че Valentino са получили необходимите разрешителни за провеждане на модното си ревю на въпросната локация. Изпратили са и официални писма до магазините в района, в които пише, че до търговските обекти ще може да се стига пеша. Въпреки че Dior отбелязват, че достъпът за пешеходци не е бил упоменат по никакъв начин в деня на ревюто. Те посочват още, че бизнесът им е бил възпрепятстван, тъй като на клиентите е отказан достъп и са били блокирани на бариерите. Затова магазинът им е останал празен и не е работил от ранните часове на следобеда.

И все пак използваме повода да ви покажем тези кадри от ревюто на Valentino. Според нас затварянето на магазина на Dior за няколко часа си е струвало.

Снимки: Getty Images

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
Кендъл Дженър стана творчески директор на FWRD
Photo credit: Glen Luchford / Stylist credit: Carlos Nazario В сряда онлайн...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *