Четем „До последен зъб“ на Тео Чепилов (откъс)

Ако харесвате постапокалиптичния жанр, то тогава ще оцените високо дебютния роман на Тео Чепилов – „До последен зъб“. Сатира към жанра, пропита с ирония и издържана в характерния и натурален гонзо стил на автора, който предимно свързваме с култови градски истории, една книга с разкази и куп филмови и телевизионни проекти, сред които „Под прикритие“, „Домашен арест“ и „Дъвка за балончета“.

„Това не е киберпънк – това е панелен пънк!“, твърди авторът и ние му вярваме.

„До последен зъб“ Тео Чепилов, Сиела 2021

Какво ще се случи, ако в един умиращ свят са затворени напориста офис мацка, изобретателен дилър, инфлуенсърка без късмет и полицай без скрупули? Никой в София не вярваше във вируса, поне до третия локдаун и появата на чудовищата. Сега тези изгубени души са случайните оцелели, които бродят немили-недраги и безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Никой не знае какво се случва, но нещата видимо не отиват на добре. Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, всички се смеят. Дали това е началото на края, или краят вече е дошъл? Ще изгрее ли светлина, ако продължат да пълзят през тунела? Битката е неспирна, обратите са непрекъснати, борбата никога не свършва. И така… до последен зъб!

„До последен зъб“ вече е на пазара. Ние ви предлагаме един откъс от романа, който ще ви вдъхнови да си го купите и да го започнете още днес.

И да, по традиция всички прилики с действителни лица и събития са напълно нарочни.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Пърнил Тайсбек и Филип Лотко: Вдъхновяващ модно-любовен тандем
Текст Галина Друмева Пърнил Тайсбек е „мегаинфлуенсър“ и „голям играч на датската...
Read More
0 replies on “Четем „До последен зъб“ на Тео Чепилов (откъс)”