Добрина Чешмеджиева: Мечтая да заслужавам хубави събития

– Добрина Чешмеджиева, която познаваме от ефира на БНТ е прецизна, уважителна, решителна, професионалист от първата до последната секунда. Но каква е Добрина Чешмеджиева в нюзрума, като зам.-директор „Новини и актуални предавания“.

Никога не съм се стремила към постове и това винаги ще бъде така. Работата в дирекция като нашата е доста и е динамична, така че общо взето се опитвам да помогна в създаването на организация. Ние винаги сме действали като екип и затова през всички тези години залагам на разговора, на обсъждането. Аз не поддържам максимата „ не сме се събрали да се обичаме, а да работим“. Смятам, че ако не се обичаме и поддържаме – няма как да работим добре.

-А каква е Добрина Чешмеджиева извън БНТ?

Не мисля, че има нещо извънредно интересно, истината е, че колкото и да сме различни ние хората, много често едни и същи неща ни правят щастливи – споделената любов, истинските приятели, здравето на близките ни хора. Пилея енергия и сили, за да събирам хубави преживявания . Обичам да пътувам, страдам сега с тази ковид криза, че всичко стана толкова усложнено и връщането на нормалното пътуване не става бързо, както ми се иска на мен. Прекарвам много време с приятелите си, гледам филми на различни платформи, а сега в месеца на Европейското по футбол гледам и много мачове. Винаги съм обожавала летните вечери, когато вървиш по тихите улици и единственото, което се чува е звука от телевизорите и гласовете на нашите спортни коментатори. Тази година на екипите ни се пада златната възможност да съчетаем в едно в ефира страстите от футбола и от предстоящите избори и сме подготвили много изненади за зрителите на БНТ. Гледайте ни.

-Женствеността, каквато я познаваме се видоизменя в младото поколение, устремено към подражание на инстаграм моделите. Какво е женствеността за теб?

Женствеността има много лица и не бих искала да отричам напълно влиянието на различни модели днес. Може би някога, когато и аз бях момиче също имахме свои кумири – това са нормални неща.

Единственото, което мисля е, че трябва никога да не забравяме е, че каквато и жена да си трябва да излъчваш финес. За мен женствеността е силата да можеш да се справяш сам, да се развиваш, но в същото време да запазиш в себе си финеса и леко смутеното момичешко поведение. Не знам, така го виждам аз.

-Какви са жените в твоето семейство и на кого приличаш?

Жените в семейството ми винаги са полагали грижи за себе си, но нямам само предвид външния вид. Майка ми е еталон за жена и то не само за нас в семейството. Винаги е ярка, интересна, начетена – жена с безупречен вкус. Възпитавала е у мен и сестра ми любов към изкуството, стремеж никога да не сме напълно доволни от себе си, за да можем да търсим и постигнем още. Когато говорим за чисто женските съвети от нея знам, че една жена трябва винаги, във всяка ситуация да може да се справи сама с външния си вид, за да се чувства добре и да излъчва женственост. Стремя се да следвам тези съвети.

Каква мечтаеше да бъдеш като дете?

Като всяко дете имах много развинтена фантазия, донякъде това е останало в мен и до сега. Обичах да си измислям истории, дори пишех книги, които сама си илюстрирах. Може би мечтата ми беше да стана писателка. От тази мечта ми остана любовта към книгите. Вкъщи винаги са се купували и чели много книги. Още от съвсем малка  ходех и в градската библиотека и си спомням, че постоянно треперех да не закъснея да върна някоя книга.

Въпреки че чета много, не се научих да чета бързо и го давам в по-лежерно темпо, за да се насладя по-дълго за хубавата история.

А за какво мечтаеш днес?

Това е труден въпрос. С трупането на житейски истории и опит, човек се разделя с някои мечти. Звучи болезнено, но не е точно така, защото на тяхно място идват нови сюжети и те също носят радост. Когато съм се опитвала да си отговоря на въпроса защо някои наши желания се сбъдват, а други не, винаги стигам до извода, че на човек му се дава, това което желае, когато е готов за него. Мечтая да заслужавам хубави събития в живота си оттук нататък.

-Ако можеше да промениш начинът, по който живееш, какъв живот би избрала?

Може би живот с много пътувания. Също така може би живот с много доброволческа работа и каузи. Те винаги могат да са част и от живота ми сега, но раздаването за другите, помощта за беззащитните е голяма добродетел и си струва човек да се посвети на това. За щастие животът ме среща с много хора, от които се уча на тази добродетел, хора, на които се възхищавам и които ме мотивират да отделям време в помощ на другите.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Капка, ножица, хартия
Ръцете й изрязват нови светове, въображението й слепва неочаквани метафори. Виртуоз на...
Read More
0 replies on “Добрина Чешмеджиева: Мечтая да заслужавам хубави събития”