Защо дъщерята на Хари не е принцеса

Скандалът около Хари и Меган с кралското семейство не помрачи радостта от приветстването на новия член на фамилията. И въпреки това се зашушка, че той няма да се радва на особени привилегии. Вината обаче не е на родителите, а на традицията.

Правило на 104 години определя, че новородената дъщеря на Меган Маркъл и принц Хари – Лилибет Даяна, няма да носи титлата принцеса.

През 1917 г. крал Джордж V издава указ, според който правнуците на монарха нямат право да бъдат принцове или принцеси. Изключението е едно – принц е само най-големият син на най-големия син на принца на Уелс.

Тъй като настоящият принц на Уелс е Чарлз, то по това правило титлата носи първородният му внук Джордж – синът на Уилям и Кейт.

Херцозите на Съсекс станаха родители за втори път на 4 юни. В 11:40 ч. в болницата „Санта Барбара Котидж“ в Калифорния, се роди тяхната дъщеря – Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Момиченцето е кръстено на кралица Елизабет Втора и на покойната принцеса Даяна. Лилибет е галеното име на кралицата, с което е наричана в тесен семеен кръг, включително от покойния й съпруг принц Филип.

Новородената Лилибет е осма в реда на наследниците на британския престол, което означава, че е много малко вероятно някога да стане кралица. Още повече след отказа на баща й от кралски превилегии, за да води нормален живот

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

LOVEч, тази люлякова любов

Текст Елена Денева Покрит мост, зоопарк. Това беше единственото, което изникваше в...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ