Защо дъщерята на Хари не е принцеса

Скандалът около Хари и Меган с кралското семейство не помрачи радостта от приветстването на новия член на фамилията. И въпреки това се зашушка, че той няма да се радва на особени привилегии. Вината обаче не е на родителите, а на традицията.

Правило на 104 години определя, че новородената дъщеря на Меган Маркъл и принц Хари – Лилибет Даяна, няма да носи титлата принцеса.

През 1917 г. крал Джордж V издава указ, според който правнуците на монарха нямат право да бъдат принцове или принцеси. Изключението е едно – принц е само най-големият син на най-големия син на принца на Уелс.

Тъй като настоящият принц на Уелс е Чарлз, то по това правило титлата носи първородният му внук Джордж – синът на Уилям и Кейт.

Херцозите на Съсекс станаха родители за втори път на 4 юни. В 11:40 ч. в болницата „Санта Барбара Котидж“ в Калифорния, се роди тяхната дъщеря – Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Момиченцето е кръстено на кралица Елизабет Втора и на покойната принцеса Даяна. Лилибет е галеното име на кралицата, с което е наричана в тесен семеен кръг, включително от покойния й съпруг принц Филип.

Новородената Лилибет е осма в реда на наследниците на британския престол, което означава, че е много малко вероятно някога да стане кралица. Още повече след отказа на баща й от кралски превилегии, за да води нормален живот

Spread the love
More from divamagazine.bg
Януарско сиво с Dior
Кодовете на модната къща рисуват строга елегантност, за да издигнат женствеността в...
Read More
0 replies on “Защо дъщерята на Хари не е принцеса”