Елизабет Втора загуби още един любим човек

На 21-ви април кралица Елизабет Втора празнува своя 95-ти рожден ден, но този път събитието няма да бъде отбелязано специално. Потънала в скръб и в траур кралицата е решила да не събира членовете на семейството си за портрет – традиция, която се спазваше на всичките й рождени дни до сега. Единствените сигнали, че денят е специален, ще са свързани с факта, че членове на семейството ще се съберат за поздравления. Това обаче не означава, че в семейството ще се наруши траура.

Макар от загубата на принц Филип да са минали само 2 седмици, кралицата е инструктирала всички членове на фамилията да се залавят за работа. Тя е издала нареждане никой да не се изолира от обществения живот – напротив. Самата тя се завърна към задълженията си само ден след смъртта на мъжа си.

„За нея моментът е важен за цялата страна и иска да вдъхне кураж и сили на сънародниците си. Принц Филип не би искал тя да абдикира от задълженията си и тя е решена да го почете по този начин“, обобщават наблюдатели на процесите в двореца.

В деня на погребението на съпруга й Елизабет Втора претърпя и друга скъпа загуба – на своя доверен човек Майкъл Освалд. Той работи с кралицата в продължение на 28 години от 1970 година до своето пенсиониране. В деня, в който принц Филип бе погребан, Освалд също си отиде от този свят на 86 години. През 2000 година Елизабет Втора му връчи рицарски орден за отдадеността си на короната и работата, която извърши за фамилията за своите 28 години служба.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Алиша Кийс и тайната да си по-добра майка
Певицата Алиша Кийс никога не е криела, че има своите възходи и...
Read More
0 replies on “Елизабет Втора загуби още един любим човек”