Елизабет Кравец – приказка без заглавие

„Не крия, че обожавам да се снимам“, скромно свежда очи Мис България и ми подарява широка усмивка – зад кървавочервените ѝ като рана устни блестят ослепително бели, едри и равни зъби. Само тях твърди, че е коригирала с брекети, носейки ги две години. Отхвърля всички твърдения, че има фасети, че си е правила ринопластика, въпреки че по едно време не си харесвала носа. И ме кара да си спомня колко бях смаяна от моя, когато за първи път се видях в профил в огледалото – дълъг и съвършено неподходящ за слабото ми лице с остра брадичка и шилест врат. И колко трудно ми бе да го приема и да свикна с него. Вярвам, че едва ли има тийнейджър, който да не е бил недоволен от някаква своя телесна част. Особено от сегашните, на които социалните мрежи без почивка натрапват щастливите образи на реалити герои и други селебритита, диктуващи житейски и естетически стандарти. Защо ли визирам само младите, когато и достолепни дами и господа, най-паче дами, разхождат лица на клонинги на НиЛо, която пък прилича на Кайли Дженър? Въздъхвам тихо, когато чувам, че и Елизабет се възхищава от последната. Но още и от

Яел Шелбия, на която твърдят, че прилича


Ами наистина прилича, убеждавам се, отваряйки профила на израелката в Инстаграм с 1,2 милиона последователи. И е обявена за най-красивата жена в света за 2021 година. Нещо да кажете? Не за нея, за Елизабет Кравец, която мечтае да живее пред камерите, но не като модел, а като телевизионна водеща. Представя си как след завършването на гимназия догодина ще кандидатства и ще учи журналистика в София. Коментираме с Ина това нейно намерение с цел да попадне в телевизора след дипломирането си и единодушно я съветваме да се насочи към НАТФИЗ, за да школува артистичния си талант и поведението си пред камерата. Впрочем нека да вметна, че Елизабет не позира особено професионално пред обектива на Диляна. Под линия отбелязвам, че в определени моменти много напомня дъщерята на Мадона – Лурдес Мария, особено облечена в широки, разрязани с форма на сърце на коленете джинси, с блестящ корсет върху бяла тениска. И прехапала кичур от развяваната с помощта на голямо ветрило коса.

Тази коса, косище бих я нарекла, Елизабет отглежда от съвсем малка, геройски понасяйки и миенето, и ресането, и сплитането. Сега – с козметиката за коса на Miriam Quevedo, марка, която осигурява на гривата ѝ всичко обещано – хидратация, здравина, лъскавина и лекота. Само веднъж през живота си младата Кравец се излъгала да я скъси, отрязвайки я до раменете. После пак я оставила да расте на воля, макар и да не е стигала дължина под дупето, колкото е била, преди да я подстриже. Такава се харесва, такава я харесват. А момчетата, питам я, не я ли избягват, страхувайки се, че такава красавица като нея е трудно достъпна и високомерно ще ги отхвърли? Има теория, потвърдена от практиката, че във възрастта на любовта младежите насочват интереса си към по-невзрачните момичета, тъй като там има по-голям шанс да им се отвори парашутът, отколкото при хубавиците, особено пък ако са титулувани като Елизабет. Не, не, не е вярно, опровергава ме тя. Принц засега няма, единственият ѝ партньор е в танците. Но това не означава, че не е популярна сред мъжката половина на човечеството. Винаги е била обект на внимание и интерес сред Ромеовците на всякаква възраст. Искат да се запознават с нея, да ѝ правят подаръци, да я придружават. Ала тя няма кой знае колко време за такова общуване. Заляга над уроците, а сега, бидейки вече два пъти Мис, има и доста други ангажименти, едвам успява да ги съчетае с ученето.

Щях да бъда изненадана, ако беше ми казала, че чете книги. Както и че пише в дневник. „Споделям с мама“, доверява Елизабет, поддържаща приятелство с неколцина само връстници, защото вече е изпитала болката от малките (дали наистина са малки) предателства, плод на завист и ниско самочувствие. Сигурно има още да учи не от съветите, които получава, а от живота пред нея. Мисля си, че няма как да не е красив, щом тя е толкова позитивна и светла. И се надявам приказката, която това момиче пише, да е щастлива, дори и да няма заглавие.

Spread the love
More from Ваня Шекерова
Da Massimo&Fabio: Италианска кухня на точното място
Новият ресторант на италианското семейство Бондини – мама Карла и синовете Масимо...
Read More
0 replies on “Елизабет Кравец – приказка без заглавие”