Елън Пейдж отвъд пола

Отминаващата 2020 г. накара мнозина да вземат големи решения за живота си и начина, по който да продължат напред. Актрисата Елън Пейдж избра това да е последната в биографията й, в която да се нарича жена. В дълъг и много личен пост в Instagram тя обяви, че отсега насетне се определя като трансджендър личност и променя името си на „Елиът Пейдж“.

„Чувствам се късметлия, че пиша това. Че съм тук. Че достигнах до това място в живота си“, започва откровението си Пейдж.След това благодари специално на близките си хора, които застават зад гърба й в това пътуване.

Елиът Пейдж се ражда като жена през 1987 г. в Канада с името Елън Грейс Филпотс-Пейдж. Добива световна популярност с ролята си във филма „Джуно“ (2007 г.), който ѝ носи номинации за „Оскар“ и „Златен глобус“. Участва в „Генезис“ (2010 г.) и два от филмите от поредицата X-Men – „Последният сблъсък (2006 г.) и „Дни на отминало бъдеще“ (2014 г.). През последните години има роля в сериала The Umbrella Academy по Netflix.

https://www.instagram.com/p/B9HArurhrna/?igshid=f5nh1nxsw43c

Пейдж разкри, че е хомосексуална още през 2014 г. През 2018-а съобщи, че се е оженила за танцьорката и хореограф Ема Портнър.Сега обаче предприе по-сериозна стъпка, свързана с разкритие не на сексуалността си, а на половата си идентичност.В дългата публикация в Twitter Пейдж се представя като „Елиът“ и трансполов човек, т.е. не се определя нито като жена, нито като мъж. Още в самото начало отбелязва, че предпочита вече да се говори за него в мъжки род.

„Не мога да опиша колко невероятно е чувството най-накрая достатъчно да обичам това, което съм, за да мога да потърся истинското си Аз“, пише актьорът.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Зоуи Кравиц се нарече BirthayBoy
Господи, не й Зоуи Кравиц! Това бе първата ни мисъл, когато видяхме...
Read More
0 replies on “Елън Пейдж отвъд пола”