Елън Пейдж отвъд пола

Отминаващата 2020 г. накара мнозина да вземат големи решения за живота си и начина, по който да продължат напред. Актрисата Елън Пейдж избра това да е последната в биографията й, в която да се нарича жена. В дълъг и много личен пост в Instagram тя обяви, че отсега насетне се определя като трансджендър личност и променя името си на „Елиът Пейдж“.

„Чувствам се късметлия, че пиша това. Че съм тук. Че достигнах до това място в живота си“, започва откровението си Пейдж.След това благодари специално на близките си хора, които застават зад гърба й в това пътуване.

Елиът Пейдж се ражда като жена през 1987 г. в Канада с името Елън Грейс Филпотс-Пейдж. Добива световна популярност с ролята си във филма „Джуно“ (2007 г.), който ѝ носи номинации за „Оскар“ и „Златен глобус“. Участва в „Генезис“ (2010 г.) и два от филмите от поредицата X-Men – „Последният сблъсък (2006 г.) и „Дни на отминало бъдеще“ (2014 г.). През последните години има роля в сериала The Umbrella Academy по Netflix.

https://www.instagram.com/p/B9HArurhrna/?igshid=f5nh1nxsw43c

Пейдж разкри, че е хомосексуална още през 2014 г. През 2018-а съобщи, че се е оженила за танцьорката и хореограф Ема Портнър.Сега обаче предприе по-сериозна стъпка, свързана с разкритие не на сексуалността си, а на половата си идентичност.В дългата публикация в Twitter Пейдж се представя като „Елиът“ и трансполов човек, т.е. не се определя нито като жена, нито като мъж. Още в самото начало отбелязва, че предпочита вече да се говори за него в мъжки род.

„Не мога да опиша колко невероятно е чувството най-накрая достатъчно да обичам това, което съм, за да мога да потърся истинското си Аз“, пише актьорът.

Spread the love
More from divamagazine.bg
„Непознатата дъщеря“, Елена Феранте
Световната си популярност Елена Феранте дължи на неаполитанската тетралогия, започнала с романа „Гениалната приятелка“....
Read More
0 replies on “Елън Пейдж отвъд пола”