Илон Мъск и 32,6 милиарда за ден

elon musk

Умението да прави пари с невероятни темпове е запазена марка за Илон Мъск. Предприемачрът е увеличил само за един ден състоянието си с 32,6 милиарда долара. Сега вече то достига 304,2 милиарда долара. Скокът е заради значителен ръст на акциите на неговата компания Tesla. Данните са от класацията на милиардерите на Forbes.

Така състоянието на Мъск се върна на нивата си от ноември миналата година, когато за първи път в историята богатството му надхвърли 300 милиарда долара. Мъск така или иначе беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Tesla. Сега обаче, богатството му увеличи разликата с това на най-близкият му конкурент за поста – главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно , със състояние от 200,6 милиарда долара.

Акциите на Tesla поскъпнаха в понеделник, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, заради съобщения за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г. Компанията е доставила 936 172 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г.

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Мария Илиева е бременна отново

Мария Илиева изненада всички свои почитатели с новината, че очаква второто си...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ