Принцеса Юджини на битка срещу модерното робство

pincesa eugenie
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Докато баща ѝ принц Андрю се опитва да се измъкне от обвиненията в сексуален тормоз, внучката на кралица Елизабет II Юджини обяви, че започва свой подкаст за организацията си срещу робството. Заедно с приятелката си Джулия де Боинвил, принцесата основа фондацията „The Anti-Slavery Collective“ през 2017 година, за да се бори с модерното робство и трафика на хора.

Подкастът е поредната стъпка на Юджини и Джулия да се докоснат още повече до публиката. Преди това те правеха интервюта в социалните мрежи, с които искаха да насочат вниманието на обществото към робството и трафика на хора в наши дни. Принцесата също така посети и няколко домове, в които живеят оцелели и спасени жертви на робство и имаше специална среща с ръководителите на ООН в Ню Йорк.

Юджини и Джулия се срещат в автобуса по време на училищна екскурзия през 2012 година. Тогава двете заминават за Индия, където посещават организация, наречена „Women’s Interlink Foundation“ и за първи път научават за модерното робство. Каузата им да сложат край на експлоатацията особено много ги сближава.

„Бяхме шокирани да научим, че робството все още съществува. Всъщност, сега има много повече роби, отколкото когато и да било в историята, и във всеки един момент, някой е преместен на поне километър от мястото, където живее. Често свързваме робството с вериги и каишки, но модерното робство е скрито престъпление, което е трудно да се засече“, обясняват активистките.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Коя е жената от „Целувката“? + откъс
Преди година за първи път на български език издателство „Кръг” представи на...
Read More
0 replies on “Принцеса Юджини на битка срещу модерното робство”