Ив Хюсън между звездната слава и родния дом

Ако името Ив Хюсън ви звучи познато, прави сте – тя е дъщеря на Пол Хюсън, по-известен като Боно Вокс, вокала на легендарната ирландска група U2. Но определено грее със собствена светлина.

29-годишната Ив е избрала за свое поприще актьорството въпреки несъгласието на родителите си и дотук се справя повече от добре.

През 2013 г. играе в трилъра Blood Ties, както и в романтичната комедия Enough Said. Същата година е номинирана за наградата Ирландска жена на годината на сп. Tatler. През 2014 и 2015 г. се снима в сериала на Стивън Содърбърг The Knick, в който си партнира с Клайв Оуен. 2015-а е и годината, в която се снима с Том Ханкс във филма за Студената война Bridge of Spies. През 2018 г. пък участва във версията на Ото Батхърст на „Робин Худ“.

2021 г. също е ползотворна за Ив. На 14 февруари стартира костюмната драма The Luminaries с нейно участие. Минисериалът е базиран на книгата на Елинор Катън, а действието се развива в Нова Зеландия през 1866 г. Хюсън играе Ана, млада англичанка, която мигрира на Южния остров и скоро е принудена да проституира. В шестте епизода ѝ партнира Ева Грийн.

Другият ѝ проект, който тръгна по Netflix на 17 февруари, е психологическият трилър Behind Her Eyes, с него Ив Хюсън вече влезе в кръга на истинските звезди. В минисериала ирландската актриса играе Адел, примерна съпруга, която изглежда перфектно, но крие тъмни тайни. Участват още Том Бейтман в ролята на съпруга на Адел и Симона Браун като самотната майка Луиз, с която той започва връзка. Адаптацията по бестселъра на Сара Пинбъро е заснета блестящо, изпипана до последния детайл и държаща в напрежение до последния момент, а Ив я определя като „най-добрата работа, която съм имала до момента“.

„Всички се сближихме доста по време на снимките – казва тя. – Обикновено когато участвам във филм, съм единственото момиче в актьорския състав, заобиколено от възрастни мъже… Това беше първия път, когато снимах с хора на моята възраст. Беше адски хубаво време.“

Извън сцената Ив ходи с небрежна конска опашка, но подчертава красивите си очи с драматичен грим. „Луда съм по грима – казва тя. – Всяко ирландско момиче обича да се гримира, това си е събитие. Обичам да слагам ярки или тъмни цветове на устните, а понякога дори нещо неоново.“

Що се отнася до личния живот, там нещата са малко по-объркани. Ив Хюсън живее от 10 години в САЩ, но пандемията от ковид-19 я сварва в родния Дъблин и сега тя не може да се върне в дома си в Бруклин. „Всъщност не мога да се върна в страната – казва Хюсън. – Дори не мога да получа виза, защото имиграционният офис е затворен. Аз съм на 29 и отново живея с родителите си, представяте ли си?“

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Супа с боб и манголд

Продукти: 1 морков 1 зелена тиквичка 1 жълта тиквичка 1 глава червен...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ