Ив Хюсън между звездната слава и родния дом

Ако името Ив Хюсън ви звучи познато, прави сте – тя е дъщеря на Пол Хюсън, по-известен като Боно Вокс, вокала на легендарната ирландска група U2. Но определено грее със собствена светлина.

29-годишната Ив е избрала за свое поприще актьорството въпреки несъгласието на родителите си и дотук се справя повече от добре.

През 2013 г. играе в трилъра Blood Ties, както и в романтичната комедия Enough Said. Същата година е номинирана за наградата Ирландска жена на годината на сп. Tatler. През 2014 и 2015 г. се снима в сериала на Стивън Содърбърг The Knick, в който си партнира с Клайв Оуен. 2015-а е и годината, в която се снима с Том Ханкс във филма за Студената война Bridge of Spies. През 2018 г. пък участва във версията на Ото Батхърст на „Робин Худ“.

2021 г. също е ползотворна за Ив. На 14 февруари стартира костюмната драма The Luminaries с нейно участие. Минисериалът е базиран на книгата на Елинор Катън, а действието се развива в Нова Зеландия през 1866 г. Хюсън играе Ана, млада англичанка, която мигрира на Южния остров и скоро е принудена да проституира. В шестте епизода ѝ партнира Ева Грийн.

Другият ѝ проект, който тръгна по Netflix на 17 февруари, е психологическият трилър Behind Her Eyes, с него Ив Хюсън вече влезе в кръга на истинските звезди. В минисериала ирландската актриса играе Адел, примерна съпруга, която изглежда перфектно, но крие тъмни тайни. Участват още Том Бейтман в ролята на съпруга на Адел и Симона Браун като самотната майка Луиз, с която той започва връзка. Адаптацията по бестселъра на Сара Пинбъро е заснета блестящо, изпипана до последния детайл и държаща в напрежение до последния момент, а Ив я определя като „най-добрата работа, която съм имала до момента“.

„Всички се сближихме доста по време на снимките – казва тя. – Обикновено когато участвам във филм, съм единственото момиче в актьорския състав, заобиколено от възрастни мъже… Това беше първия път, когато снимах с хора на моята възраст. Беше адски хубаво време.“

Извън сцената Ив ходи с небрежна конска опашка, но подчертава красивите си очи с драматичен грим. „Луда съм по грима – казва тя. – Всяко ирландско момиче обича да се гримира, това си е събитие. Обичам да слагам ярки или тъмни цветове на устните, а понякога дори нещо неоново.“

Що се отнася до личния живот, там нещата са малко по-объркани. Ив Хюсън живее от 10 години в САЩ, но пандемията от ковид-19 я сварва в родния Дъблин и сега тя не може да се върне в дома си в Бруклин. „Всъщност не мога да се върна в страната – казва Хюсън. – Дори не мога да получа виза, защото имиграционният офис е затворен. Аз съм на 29 и отново живея с родителите си, представяте ли си?“

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Урок по дегустация за начинаещи

Текст Галина Нифору Има няколко основни неща, които  трябва да запомним, за...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ