по рецепта на Теди Кацарова
2 бр филе от хек с кожа (охладено)
За пюрето:
2 средно големи патладжана
2 супени лъжици скир
1 супена лъжица сусамов тахан
1 бр лимон
сол
За соса:
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица зехтин
сок от половин лимон
копър фино нарязан
сол на вкус
Патладжаните се изпичат до златисто във фурната на 225С.
С лъжица се отделя меката част и се изхвърля кората.
В блендер се смесват изпеченият патладжан, скирът,таханът и лимоновият сок. Посолява се на вкус.
Филето от хек се осолява и маже с лимонов сок. В тиган се загрява зехтин и филето от хек се поставя първо с кожата надолу, докато стане с хрупкава и златиста коричка, след това се обръща от другата страна.
Сервира се върху пюрето от патладжан. Полива се със соса от горчица и се гарнира с пресни репички.