Филе от хек на тиган с пюре от патладжан, тахан и скир

по рецепта на Теди Кацарова

2 бр филе от хек с кожа (охладено)

За пюрето:
2 средно големи патладжана
2 супени лъжици скир
1 супена лъжица сусамов тахан
1 бр лимон
сол

За соса:
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица зехтин
сок от половин лимон
копър фино нарязан
сол на вкус

Патладжаните се изпичат до златисто във фурната на 225С.
С лъжица се отделя меката част и се изхвърля кората.
В блендер се смесват изпеченият патладжан, скирът,таханът и лимоновият сок. Посолява се на вкус.

Филето от хек се осолява и маже с лимонов сок. В тиган се загрява зехтин и филето от хек се поставя първо с кожата надолу, докато стане с хрупкава и златиста коричка, след това се обръща от другата страна.

Сервира се върху пюрето от патладжан. Полива се със соса от горчица и се гарнира с пресни репички.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
Соня Йончева отново в La Scala
На 7 декември Соня Йончева ще се завърне в Teatro alla Scala,...
Read More
0 replies on “Филе от хек на тиган с пюре от патладжан, тахан и скир”