Повече спомени сред природата с новата колекция на Fjällräven

Не се сещаме за нещо по-зареждащо от живописна разходка сред природата. Независимо от количеството работа, задържащо ви пред компютъра, намерете малко време, за да се впуснете в приключение на чист въздух и далеч от градския шум. В тези случаи подходящата екипировка е също толкова ключова, колкото добрата компания. За нея можете да разчитате на шведската марка с вдъхновяваща история Fjällräven, която е еталон за аутдор облекло.

Когато през 1960 г. Оке Нордин основава бранда, той има ясна цел: екипировка с отлична функционалност, но не за сметка на природата. Бизнес и маркетинг специалистите обаче му предвещават друго. Казват му, че компанията му няма да се развие, ако не се адаптира към най-новите модни тенденции. Напук на масовите разбирания обаче, той се доверява на експертни познания, личен опит и вслушване в потребителите. Създава забележителна работна етика и подход към природата. А как го постига? С многократно казване на „не“.

Благодарение на решимостта и постоянството му Fjällräven и до днес създава едни от най-емблематичните модели екипировка за открито. Но марката отива отвъд предлагането само на облекло за един трек и насърчава хората да създават спомени с нея километър след километър и година след година. Тя организира две от най-обичаните събития в общността на природолюбителите: Fjällräven Classic и Fjällräven Polar.

През 60-те Fjällräven се врича в принципи, които повечето марки все още се опитват да имплементират в бизнес моделите си. Освен категоричния отказ сляпо да следва краткосрочните тенденции, брандът казва „не“ на вредните химикали, на несправедливото отношение към животните и на ресурсоемки материали.

Раницата Kajka: Дългогодишна история и подобрена функционалност

За него: риза Abisko Hike, панталон Abisko Trail Stretch, раница Kajka

Верни на философията си, Fjällräven създават нещо повече от обикновена раница за трекинг. Kajka се предлага в шест варианта, всеки с различна вместимост спрямо нуждите: от един ден сред природата до километрични преходи. Тя е резултат от десетилетията усилен труд на Fjällräven, започнати още преди почти 75 години от Оке Нордин. В началото той използва дървена структура за своите раници, което улеснява носенето на тежък багаж. След това дървената рамка се заменя с алуминиева и така още повече намалява общото тегло на раницата, без да засяга нейната издръжливост.

През 2008 г. на пазара излиза и моделът Kajka, който скоро след това става носител на редица награди и се превръща в любимец на аутдор общността заради своята гъвкавост, идеално разпределение на тегло, комфорт и издръжливост. Малко по-късно от бранда се връщат към своите корени, подменяйки алуминиевата рамка с дървена, тъй като тя е със значително по-нисък въглероден отпечатък, но се справя еднакво добре в предизвикателни условия. Тази година Kajka идва с някои подобрения като повече комфорт благодарение на по-леката конструкция, ергономични презрамки и по-добро прилягане на регулиращия колан.

За него: риза Abisko Trail, панталон Abisko Trail Stretch, раница Kajka

Комфорт в топлото време

За сезон пролет-лято 2024 Fjällräven добавя нови модели към серията Abisko, като поставя устойчивостта на първо място. С издръжливи материи като основополагащата за марката G-1000 и функционални детайли в лицето на регулируеми яки и крачоли на панталоните, новата екипировка в серията осигурява оптимална защита срещу природните капризи.

Мъжките панталони Abisko Trail Stretch са удобни, леки и лесно се събират в раницата. Създадени са за преходи в топли условия и са направени от издръжлива, еластична материя, която съхне бързо. Имат колан и джобове с цип за съхранение на дребни принадлежности, а крачолите може да се регулират.

За нея: парка за дъжд Vardag, клин Abisko Trekking, чанта Kanken Art

Водоустойчива и издръжлива, 2,5-слойната парка Vardag е с изцяло подлепени шевове и е надежден избор за дъждовни дни. Изработена от рециклиран полиестер с PU мембрана и импрегниране, произведено без PFC, тя спира вятъра и водата, като същевременно оставя вътрешността проветрена. Парката има по-дълга кройка и копчета, които се закопчават около краката, за да не се повдига при каране на колело или ходене. Идеалната комбинация от функционалност и непреходен дизайн.

Раниците за приключения в града и сред природата

За нея: риза Abisko Hike, панталон Abisko Trail Stretch, раница Kanken Outlong

Най-разпознаваемият продукт на Fjällräven – раницата Kånken, води своето начало от 1978 година. По това време в Швеция излиза притеснително изследване, че тежките раници на учениците „спомагат“ за по-нататъшни проблеми с гръбнака. Оке Нордин, основателят на шведската компания, решава да се притече на помощ на родители и ученици, като проектира раницата Kånken. Този сезон от бранда добавят и нов член към семейството в лицето на Kånken Outlong, с който преживяванията навън да са още по-дълги. Това е малко по-просторна версия на класическата раница и е идеална за туризъм и други дейности на открито.

За нея: парка за дъжд Vardag, панталон Keb Agile, раница Kanken Art

От модели като Keb Agile до Vidda Pro, който тази година празнува своята 25-та годишнина, брандът продължава да прави панталони според нуждите на любителите на природата. Затова който избере продукт на Fjällräven, разполага със спътник за цял живот. Добра новина не само за любителите на природата, а и за самата околна среда.

Spread the love
More from Ина Иванова
Дрехи издават емоциите ни, лекуват травми
Днес повечето от нас гледат на дрехите само като на естетически издържана...
Read More
0 replies on “Повече спомени сред природата с новата колекция на Fjällräven”