FKA twigs v.s Шая Лабъф – секс, насилие и контрол

Насилието върху жени не е прецедент в света на звездите и поредната му жертва изправи глава. Британската певицаТалия Дебрет Барнет, по-известна с псевдонима си FKA twigs, направи смела крачка, с която се опита да даде кураж и на други дами, които са били подвластни на насилие от партньорите си. FKA twigs заведе дело за претърпяно насилие срещу бившия си приятел, американския актьор Шая Лабъф и за първи път проговори смело за това, което е преживяла по време на едногодишните им отношения.

„Всички знаят колко много държа на своето лично пространство. Насилниците имат тази способност да манипулират своята жертва и поемат контрола“. Връзката им певицата описва като най-ужасния период в живота си и допълва, че не е отишла веднага в полицията от срам и убедена, че никой няма да приеме ситуацията сериозно. „Повтарях си – никой няма да ми повярва заради моя ексцентричен външен вид и сценично поведение, заради цвета на кожата ми… защото съм жена“.

Певицата издава, че спасението й от все по-агресивния Шая става след дълго планиране. Той буквално я заключва в дома си, отрязвайки й възможността да се върне във Великобритания и да го напусне.

Искът на изпълнителката е подаден в съда в Лос Анджелис в щата Калифорния. Певицата твърди, че докато са поддържали връзка в периода 2018-2019 година Лабъф нееднократно е употребявал спрямо нея физическо и емоционално насилие. Според иска актьорът я е душил и съзнателно я бил заразил с венерическа болест. Барнет описва и случай, при който Лабъф нарочно откопчал колана й на предната седалка и я заплашил, че ще направи умишлена катастрофа и тя ще пострада, ако не му се обясни в любов.

Подобни оплаквания от бивша на актьора не са прецедент. Неговата приятелка Мия Гот също го е уличавала в насилническо поведение. В желанието си да излезе чист от скандала Лабъф се опита да намери оправдание за поведението си в своя алкохолизъм.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Историята на един моден бранд
Вече 150 години чантите „Монограм“ на „Луи Вюитон“ могат да се видят...
Read More
0 replies on “FKA twigs v.s Шая Лабъф – секс, насилие и контрол”