Фондю с три сирена

Продукти:

по 250 г сирене ементал, грюер и гауда, настъргано

1 скилидка чесън

30 г масло

1 с.л. царевично брашно

4 ч.л. кирш (черешова ракия, може да се замени с коняк или бренди)

2 ч. сухо бяло вино

щипка индийско орехче

бял пипер

Приготвяне:

Натъркайте стените на съда за фондю с чесъна. Сложете го на огъня, загрейте масло и сипете част от виното. Когато се загрее, сложете част от сиренето и бъркайте с дървена лъжица, докато се разтопи. Продължете да прибавяте на порции вино и сирене, като бъркате, за да се получи кремообразна смес. Накрая изсипете кирша и царевичното брашно, разтворено в малко вода. Овкусете с индийско орехче и бял пипер. Сервирайте фондюто с кубчета хляб, варени картофи, кисели краставички или пресни зеленчуци.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 191

въглехидрати – 3 г

мазнини – 12 г

протеини – 12 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Destiny Quartet и холивудското кино
Обичате цигулки? Обичате модерни вариации на класически произведения или съвременни произведения в...
Read More
0 replies on “Фондю с три сирена”