Чували ли сте за „салатата на Дженифър Анистън“? Ако по някаква причина сте пропуснали този хит в социалните мрежи, време е да наваксате. Според градската легенда Дженифър и колежките ѝ Кортни Кокс и Лиса Кудроу обядвали с тази салата всеки ден в продължение на десет години, докато снимали сериала „Приятели“. Дали е така, не знаем. Но рецептата е перфектната комбинация от вкусове, витамини и хранителност и със сигурност си струва поне пробата. Анистън е запален фен на здравословното хранене, така че може да ѝ имаме доверие.

Необходимите продукти са булгур и/или киноа, нахут от консерва, краставица, червен лук, пресни магданоз и мента, сирене фета (или бяло саламурено), печен шамфъстък, лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.
Сварете булгура и киноата, оставете да изстинат. Нарежете краставицата на кубчета, а лука, ментата, магданоза и шамфъстъка – на ситно. Сипете булгура в купа, добавете нахута и нарязаните съставки, накрая натрошете сиренето и овкусете с дресинг от зехтин, лимонов сок, сол и пипер. Насладете се на салатата с приятели или оставете цялата купа за себе си.