Ganni и Barbour обединяват сили в нова колаборация

Ganni
Courtesy of Ganni X Barbour

Сътрудничеството между Ganni и Barbour е един от най-сполучливите сблъсъци на естетики през последната година. Дължим го на точния баланс между скандинавската закачливост, по която разпознаваме Ganni, и английското качество и традиции на Barbour при изработката на връхни дрехи (сетете се за Томас Бърбъри и иконичния му шлифер от габардин, с който облича цялата английска армия).

„Отзвукът беше поразителен – казва творческият директор на Ganni Дите Рефструп за първата колаборация на скандинавската марка с британския бранд Barbour, която стартира в края на миналата година. – Артикулите се разпродадоха бързо и сега хората очакват нови.“ Следващият месец Ganni ще изпълни това желание: на 3 ноември ще бъде представена втора съвместна колекция. Тя ще бъде от девет части и ще включва връхни дрехи и аксесоари, в които са вплетени разпознаваемите харатеристики и на двете марки.

Courtesy of Ganni X Barbour

Можем да оценим нивото на една колаборация по това колко ясно проличават естетиките на участващите в нея. Ganni x Barbour е чудесен пример за това как е представено ДНК-то на всяка от марките усешно е съчетано с това на другата. „В колекцията ще откриете емблематичните детайли и стил на Barbour, като восъкът и капитонирането. На месинговите детайли и яките с шнур сме придали Ganni ефект с нови пропорции и смели щампи,“ обяснява Никола Браун, ръководител на отдела за дамско облекло в Barbour.

„Трябваше да намерим перфектния баланс между марките – продължава Дите от Ganni. – Моделите бяха идеалната основа, върху която да вкараме креативността си и да създадем мода – едновременно класическа и съвременна. Обичаме Barbour заради непреходната му привлекателност и традиции.“

Courtesy of Ganni X Barbour

Дите обещава, че Ganni X Barbour 2.0 ще е още по-вълнуваща от първата капсулна колекция. Пясъчните, маслиновите и тъмносините материи на Barbour са преплетени в пачуърк, за да се създадат дълги ватирани палта и восъчни якета с подвижни качулки, а един от емблематичните карирани принтове се превръща в нов шал с щампа на логото.

Почитателите на Ganni ще се зарадват да открият леопардовата щампа, която е запазена марка на скандинавския бранд, върху огромно бомбър яке и шапка идиотка. „Вълнуващ момент,“ казва Дите.

Courtesy of Ganni X Barbour

След като работят по първата колаборация по време на пандемията, този път процесът се усеща като много по-споделен. „Някак си всичките ни срещи завършваха с разговори около готвенето или новите винтидж магазини, дори споделяхме рецепти за канелени кифлички в 8:30 ч. сутринта в петък – истински признак на екипна работа!,“ разказват от Ganni.

Ganni X Barbour ще бъде достъпна онлайн на Ganni.com и Barbour.com и в избрани магазини на 3 ноември.

Spread the love
More from Ина Иванова
Кендъл Дженър стана творчески директор на FWRD
Photo credit: Glen Luchford / Stylist credit: Carlos Nazario В сряда онлайн...
Read More
0 replies on “Ganni и Barbour обединяват сили в нова колаборация”