Girl Power

“Carolina Herrera ознаменува женската власт със своя пробив в парфюмерията” – това се съобщава в пресинформацията за Good Girl Eau de Parfum Légère на Carolina Herrera. Добавят още, че парфюмът отдава почит на силните жени и ни приканва да бъдем такива, каквито желаем, и да  играем ролите, които искаме.

Ако трябва да съм честна, мен парфюм би могъл да ме съблазни повече с мистериозност, отколкото с обещания за женска власт и сила. Някак ми се иска (въпреки актуалните тенденции) парфюмната индустрия да си остане зона, свободна от радикален феминизъм, да работи с по-малко лозунги и повече нюансирани и многопластови послания, да дефинира женствеността не с юмрук и власт, а с ветрило и воал. Въпреки това решавам да не се водя по външни белези и рекламни послания, а да го тествам и да му дам шанс.

С тази опаковка е повече от очевидно, че good girl е употребено иронично, така че не очаквайте някакви невинни девичи аромати на сапун, пудра и нежен жасмин. Good Girl Eau de Parfum Légère е самоуверен парфюм. Донякъде напомня като излъчване (не толкова като аромат) на Dior Addict. Силен и заявяващ категорично присъствие, но без да удря с чук и да причинява главоболие и задух. Цитрусите от връхните нотки се появяват бегло в началото и остават някъде на заден план, основно се усеща карамелена сладост, тонка и иланг-иланг. Бих го оприличила на букет, внесен в сладкарница, като сладкарницата надделява – но не по умилителен и инфантилен начин. Секси е, но не е будоарен. Това е онзи сексапил, който идва със себеутвърждаването и самочувствието. Едновременно с това е и елегантен – отново по същия начин. А накрая е комфортен, топъл и мек като луксозен кашмирен пуловер  благодарение на базата от сандалово дърво, мускус, кашмир и кехлибар. По-скоро зимен парфюм, който обгръща и дава допълнителна увереност в лишените от слънце дни.

Представям си Good Girl Eau de Parfum Légère върху жена около 30-те, с добра кариера и богат социален живот. Жена, която знае какво иска и има качествата да го постигне. Този аромат не шепне и не загатва, той говори силно и уверено за успех – във всички сфери. Би стоял еднакво добре на делова среща (в по-дискретни количества) и в нощен клуб – точно както момичетата се превръщат от good в bad. Всъщност въпреки първоначалния ми скептицизъм пресинформацията (а и формата на флакона) го описва доста точно. Сексапил, елегантност, комфорт – какво повече бихме могли да искаме от чифт нови обувки, с които да завладеем света? Ако говорим за послания – този парфюм казва Go, girl!

Spread the love
More from Дона Делова
Красавиците и Звяра
Национално богатство и enfant terrible на френската музика, Серж Генсбур продължава да...
Read More
0 replies on “Girl Power”