Глория Петкова: От Guilty към Glow

Фотография, стайлинг, грим и коса Слав и Хубен

Новият артистичен псевдоним на Глория Петкова  – Glow, бележи появата на първия й сингъл I don’t  mind със забележително видео към него. Очаквам парчето да я легитимира в още една роля – на певица. Просто да прибави към другите й изяви в различни сфери на изкуството нов щрих, който да я характеризира като многопластов артист

За мен, признавам си, беше изненада, че Глория пее, тя от доста години вече, дали не са десет, се подвизава като диджей. Но безспорно освен красота притежава артистичен талант, проявил се не само в моделстването, а и в киното. Праща ми I don’t mind за мнение и за да съм все пак подготвена за разговора, който ни предстои, след като вече сме я избрали за лице на октомврийския ни брой. Добреее, момиче, казвам си, слушайки лиричния й глас в едно парче със соул звучене. И съм пленена, и не мога да отклоня очи от видеото, което изглежда много фешън с участието на шест различни жени освен Глория. Шест момичета с различен цвят на кожата, с различен здравен и социален статус, с различна съдба, обединени от красотата и концепцията за равенство. Която, оказва се, е кауза за Glow – новия аватар на Глория на мястото на стария Guilty.

И докато слънцето разбърква с по някой лъч коктейлите ни под сянката на чадъра, наслаждавам се на много приятен и смислен разговор с момичето, излъчващо аромат и сияние на карамел – Глория Петкова. Която ще се опитам да ви разкажа от начало до октомври тази година, когато навършва цели 29 години.  

Една от три сестри

Да, известно е от кратките животоописания в уикипедия, че Глория има две сестри, но чак сега научих, че едната е нейна родна, а другата – доведена. И че тя е била по средата – на възраст интересна и определяна като трудна и на границата на приемането и неприемането. Охотно ми разказа за своята огромна привързаност към по-малката си сестра, която чувствала като свое дете и постоянно покровителствала, макар разликата им да е малко над три  години. Разправи ми, че въпреки и страхотно близки, със сестра си са диаметрално различни. И като зная вече едно-друго за характера на Глория, представям си как тя е била винаги виновната за всичко. После и в училище, признава, непокорната й натура я поставяла в центъра на всяка лудория. 

Приели я в Художествената гимназия в София, която завършила с известни затруднения заради пътуванията си като модел. Само на 16 кариерата, започнала случайно на улицата с предложение от букера на агенция Ивет фешън – небезизвестния Дидо, я отвела в Милано. Където се озовала сам-сама, без да знае и дума италиански, а и с ужасен, елементарен и недоучен в училище английски. Глория не е от тези момичета, които ще се уплашат – напротив, почувствала се неизразимо свободна. Сама си изкарвала парите, сама си ги харчела. Без каквато и да е опека се наслаждавала на възможността да прави каквото иска и когато поиска, да излиза и да се прибира, да се храни с каквото й харесва. Скоро обаче установила, че не може да кара само на сандвичи и пица и взела да готви. И да се дисциплинира.

От сегашната си позиция Глория оценява този период като твърде важен в изграждането на своя характер. Осъзнала отговорността към самата себе си, старателно и всеотдайно подготвяла изпитите, за да завърши образованието си. Направила го. При това блестящо.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ваня Шекерова
Гаспар Улие в пет култови ленти
Преди няколко месеца трагична новина разтърси света на европейското кино – загина...
Read More
0 replies on “Глория Петкова: От Guilty към Glow”