Глутатион: младост в банка за вливане

младост

Ритъмът на съвременния мегаполис и дедлайн режимът изискват по-сериозни SOS средства от зелени смутита. Пригответе се да добавите антиоксиданта глутатион към разширяващия се лексикон грижи за кожата.

Едни от най-честите коментари в нета са, че жените от семейство Кардашиян остаряват наобратно. Възможно е никога да не разберем всичките им тайни за предотвратяване белезите на времето, но Кендъл Дженър повдига завесата. В петия епизод на шоуто The Kardashians полусестрата на Кортни, Ким и Клои Кардашиян заедно с приятелката си Хейли Бийбър организира парти за интравенозно вливане. Да-да, има такива. Терапията NAD+, на която двете дружки се подлагат, докато се излежават на дивана, съвсем не е „глупости за богати хора“, както гласят коментарите на някои фенове. Коктейлът с витамини, минерали и коензима NAD, или никотинамид аденин динуклеотид (едновременно катализатор на енергия и антиейдж молукула), не само повишава имунитета и лекува махмурлук, но и стимулира регенерацията на клетките и постигането на блестящи кожа и коса.

Хейли Бийбър обяви, че ще си прави NAD+ до края на живота и никога няма да остарее

Възходът на витаминните капки

Ако при термина интравенозни вливания пред очите ви изниква болничен коридор, бипкане на сърдечен монитор и викове „Губим пациента!“, грешите. Отскоро трендът „течаща по вените младост“ покори света. Няма как да е иначе. Здравето и естествената визия са ключови ориентири за много години напред (надяваме се, цяла вечност). Приливът на бодрост и енергия след капковото напояване, пардон, вливане обаче няма нищо общо с този след чаша ристрето. За разлика от възбудата след кафето се чувствате спокойни и омиротворени. И това състояние (мечта за вечно стресираните обитатели на каменната джунгла!) е не само резултат от плацебо ефект. При интравенозната инфузия се доставя много по-голяма доза витамини, отколкото когато се приемат през устата или чрез инжекция.

Незабавното им навлизане в кръвния поток обаче има един минус. Не всеки би сметнал за забавление идеята да прекара един следобед с игла в ръката, но някои (тук визираме Кендъл Дженър и Хейли Бийбър) ги прави щастливи. Съставът на вливанията се различава в зависимост от желания резултат. Освен витамини (С и от група В) обикновено коктейлът включва магнезий, калций, цинк, мед, селен, хром, коензим Q10, аминокиселини (L-таурин, L-аргинин, L-глутамин, L-карнитин, лизин, NAD, глутатион)… Резултатът впечатлява дори твърдите скептици: сияйна и избистрена кожа, равномерен тен и активиране на собствените защитни сили за кратко време, все едно току-що се връщате от Малдивите. Освен разкрасителни има и терапевтични вливания: за прочистване на организма, лечение на розацея, дерматит или акне, понижаване нивата на стрес… Въпросът, който повечето от вас си задават, е има ли нужда от интравенозни капки, ако сте здрави? Или са скъп начин да напълните пикочния си мехур и след това да изхвърлите пари в тоалетната? Разковничето на успеха се крие не само в правилно подбрания спрямо нуждите състав, но и в методите на разреждане, съвместимостта на компонентите в една банка и последователността на въвеждането им.

За Кендъл Дженър, която си пада малко хипохондричка, здравето е приоритет номер едно, особено след прекарания коронавирус

Глутатионът – майката на всички антиоксиданти

Вкупом антиейдж гурута, диетолози и автори на бестселъри за здравословен начин на живот пеят ода на естествено присъстващия в организма антиоксидант. На триото аминокиселини (глутамат, L-цистеин и глицин) са посветени почти 120 хил. научни статии по целия свят. Повечето от тях потвърждават: от нивото на съставката в организма зависи колко дълго ще живееете без болести и колко бързо ще остарявате. Последното дава основание да добавим към титлата „майка на всички антиоксиданти“ и „новият ретинол“. Макар по ефирно време да отстъпва на златния стандарт в козметологията, глутатионът има впечатляващо CV. Освен че се бори със свободните радикали и окислителния стрес, предпазвайки клетките от увреждане, съставката предотвратява развитието на възпалителни процеси, детоксикира, забавя стареенето, изсветлява и изравнява тена, засилва блясъка и не на последно място защитава от вредното въздействие на UV лъчите. В добавка е в състояние бързо да успокои кожата след лазерен ресърфисинг и мезотерапия.

Съществени бонуси, особено за работохолиците на ръба на прегарянето или привържениците на активен начин на живот, с нормализиране на съня, намаляване на умората, усещане за лекота, подобряване на настроението, облекчаване на главоболието, забавяне развитието на хронични заболявания, зарастване на рани, предпазване чернодробните клетки от продуктите на разпада… Накратко, подобряване качеството на живот. Също като при колагена обаче след 35+ количеството на „специалиста по всичко” започва да намалява с около 1% всяка година. Без да откриваме Америка, само ще споменем, че стресът, хроничната липса на сън, вредните навици, лошата екология, хирургическите интервенции и антибиотиците внасят своята лепта в пъкленото дело. Според специалистите глутатионът най-ефективно се бори със стареенето, когато се приема интравенозно. Преди това обаче са необходими кръвни изследвания, анализ на дефицита и определяне на дозировката. Това се прави само от професионалисти, запознати с противопоказанията и с подходящата за антиоксиданта „компания“.

По-малко бръчки? Запишете ме!

Ето и най-често задаваните въпроси за глутатиона, който ви кара да сияете отвън и отвътре:

В състояние ли е да намали увреждането на черния дроб? Добри новини за всеки, който се прави на „доктор“. Наричат черния дроб пречиствателна станция на организма неслучайно. Тъй като се синтезира в невероятно важния орган, глутатионът подпомага процесите на детоксикация, елиминирайки токсини и вредни съединения.
Помага ли при фини линии? В ролята си на естествен детоксикатор съставката подобрява здравето на клетките. Но за разлика от ретинола, който изглажда видимите фини линии, глутатионът работи усилено, за да ги предотврати.
Може ли да спести употребата на SPF? Не, макар антиоксидантът да е ефективен в защитата срещу оксидативния стрес, причинен от UV радиация, той няма как да замести слънцезащитен продукт с широкоспектърно действие и висок фактор. Последният не подлежи на обсъждане през цялата година.
Как точно глутатионът изсветлява и изравнява тена? Като намалява производството на меланин чрез инхибиране на ензима тирозиназа.
Влияе ли на ноктите и косата? Да, също като при поддържане еластичността, стегнатостта и плътността на кожата, тайната е в способността на съставката да се бори с оксидативния стрес.
Ключовата разлика между интравенозен прием на глутатион, перорален и инжекционен? По-високата степен на усвояване. При първия начин антиоксидантът попада директно в кръвния поток. При втория на организма му трябва време да разгради таблетките, а при третия определено количество течност попада в мускулите.
Може ли да получите твърде много глутатион чрез IV терапията (съкратено от Intravenous)? При пиене на таблетки приемате определено количество, което вече се съдържа в тях. При интравенозната инфузия специалистът взима под внимание възрастта, генетиката, метаболизма и здравословното състояние. Показателите са от съществено значение за максимална полза. Предозирането е изключено.
Резултатите виждат ли се веднага? Още след първата процедура се появяват енергия, сила и тонус. Като правило колкото по-дефицитна е съставката, толкова по-голям и незабавен ефект ще получите. Липсата на незабавна разлика във външния вид не означава, че терапията не действа. Нужен е комплексен подход, тоест комбиниране с други методи на естетичната медицина. Усещането е за подмладяване с 5 години.
Редовният прием на глутатион води ли до пристрастяване и организмът спира ли да го синтезира самостоятелно? Инфузионният разтвор не е лекарство, а естествена съставка. При правилно приложение не се развива толерантност.

P.S. Любопитни ли сте да опитате интравенозните капки? Ако търсите драстично по-сияйна кожа, повече енергия и по-силна имунна система, може би е време да преодолеете страха си от игли.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Ода за свободата
Свободни да бъдете свободни. Посланието резонира на емоционално ниво в Libre EDT...
Read More
0 replies on “Глутатион: младост в банка за вливане”