H24 – гореща ютия върху плат

На границата между природата и високите технологии, новият аромат на Hermеs прави връзка с мъжката вселена prêt-a-porter на къщата

Не всеки ден имаме нов „Еверест“ от Hermes и със сигурност не всеки ден той е за мъже. Минаха 15 години откакто Жан-Клод Елена създаде Terre D’Hermes, който оформи парфюмерийния стил на къщата с ключови понятия като „акварел“ и „минимализъм“. На сегашната й стопанка Кристин Нежел се налага не само да се дистанцира от изключителното наследство, но и да излезе извън рамките на обичайната дървесност на флагмана и да направи крачка встрани. На практика това трябва да е ново начало. И тя го направи. За отправна точка парфюмеристката използва работата на Вероник Нишанян, дизайнер на мъжката линия. „На ревютата й може да докоснете текстурите с очи. Това е причината да придам на съставките осезаемо впечатление”, казва Кристин. Присъщото й свойство да плува срещу течението си казва думата. Сядайки пред парфюмерийния орган, тя отваря ума си за по-малко предвидима симфония. На пръв поглед в „партитурата” нотките са нетрадиционни, но не и революционни: салвия склареа (не бъркайте с класическата салвия), нарцис и розово дърво. Но почакайте да се включи финалното адажио – скларен, синтетична молекула от бъдещето, която превежда на обонятелен език докосването на тежка ютия до влажна тъкан. На горещ метал и пара мирише не само в работилниците на Hermes, но и научният прогрес. В пъзела, умишлено проектиран да е семпъл и категоричен, всеки елемент „живее” сам за себе си. (Наистина умението на Кристин да балансира всичко толкова хармонично е висш пилотаж.) Ако в H24 няма нещо, то е обичайната маскулинност в традиционния смисъл на думата. В същото време ароматът, иновативен и изобретателен, притежава енергията на градските номади и металните вибрации на мегаполиса.

P.S. Няма да се ангажираме с прогноза дали H24 ще счупи рекордите на Terre, но може уверено да твърдим, че е нова сензорна идентичност на съвременния мъж, която не го ограничава в рамки.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Руменина от Dr Renaud
Правилният нюанс на руж може да съживи тена, да добави здравословен блясък...
Read More
0 replies on “H24 – гореща ютия върху плат”