Хляб с мед и слънчогледови семки

Продукти:

2 пакетчета суха мая

3 ¼ ч.ч. топла вода

¼ ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. олио

1/3 ч.ч. мед

3 ч.л. сол

6 ½ – 7 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно

½  ч.ч. белени слънчогледови семки

3 с.л. разтопено масло

Приготвяне:

В голяма купа разтворете маята в топла вода. Добавете брашното, олиото, меда, солта и 4 чаши от пълнозърнестото брашно. Разбъркайте до гладка смес. Прибавете слънчогледовите семки и достатъчно от останалото пълнозърнесто брашно, за да замесите твърдо тесто.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го месете 6-8 минути, докато стане еластично. Сложете го в намазнена купа, покрийте го и го оставете на топло да втасва 1 час.

Разделете втасалото тесто на 3 части, оформете ги на самуни и ги сложете в намазнени форми за кекс или тавички. Покрийте ги и оставете отново да втасват, докато тестото удвои обема си – около 30 минути.

Изпечете хлябовете на 180 С до готовност. Щом ги извадите от фурната, намажете ги с разтопеното масло.

Хранителна информация за 1 филия:

калории – 125

въглехидрати – 19 г

мазнини – 4 г

протеини – 4 г

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
Адел е най-продавана за 2021
Адел отново доказва, че е родена за върха. След излизането на албума...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *