Противоположностите се привличат

Понякога най-здравите приятелства са между хора, които нямат нищо общо, и Холивуд не прави изключение

„На вкус и на цвет товарища нет“, казват руснаците. Нещата, които сближават хората, са мистерия, неразбираема за останалия свят. По-често това се отнася за любовта, която е шегаджийка и обича да събира противоположности. В приятелството обикновено нещата са по-кротки – изпитваме инстинктивна симпатия към тези, с които си приличаме и споделяме сходни вкусове и интереси. Обикновено, но невинаги. Случва се хора, различни като земята и небето, да се радват на силно, трайно и взаимно обогатяващо приятелство.

Що се отнася до Холивуд, взаимоотношенията, независимо дали любовни или приятелски, се осъществяват предимно в рамките на един социален балон. Естествено е Дженифър Анистън, Кортни Кокс и Лиса Кудроу да останат приятелки за цял живот след „Приятели“ – все пак ги свързват 10 години обща работа. Има обаче и толкова изненадващи приятелства, че звучат почти като шега. И точно за тях ще говорим. 

Марта Стюарт и Снууп Дог

Вече сме писали за тези двамата в един от предишните броеве на D!VA. Тя е „домашна богиня“, той – скандален рапър, освен това имат 30 години разлика във възрастта. Колко по-несъвместими може да бъдат двама души? През 2008 г. Снууп гостува в предаването на Марта The Martha Stewart Show. Вероятно изненадващо и за тях самите откриват, че имат сходно чувство за хумор (и общо хоби – марихуаната), а химията помежду им е спонтанна и истинска. Осем години по-късно правят общо кулинарно предаване – Martha and Snoop’s Potluck Dinner Party, и оттогава са почти неразделни в работата и извън нея.

Ед Шийрън и Кортни Кокс

Какво общо може да имат 31-годишен британски музикант и 58-годишна американска актриса? На пръв поглед нищо. Запознават се случайно на парти в дома на Кортни и Ед остава да нощува. „Винаги си добре дошъл у дома за толкова дълго, колкото искаш“, му казва тя. Речено – сторено – той остава в къщата ѝ в Малибу за цели три месеца, без да плаща наем (но пък в замяна всеки ден ѝ приготвя английски чай). Това необичайно съжителство не остава незабелязано от папараците, които веднага им приписват романтична връзка. Истината е, че няма нищо такова. Ед отсяда у Кортни всеки път, когато е в Щатите, а междувременно тя му помага в кариерата, като го представя на важни клечки от музикалния бизнес. Той пък я запознава с настоящия ѝ приятел – музиканта Джони Макдейд от групата Snow Patrol.

Крис Дженър и Дженифър Лорънс

Крис Дженър е не само суперзает „мамаджър“ на шестте си деца, но знае и как да се забавлява в малкото си свободно време – например като пие (много) вино в компанията на носителката на „Оскар” Дженифър Лорънс. Запознават се през 2015 г. на партито по случай 25-ия рожден ден на Дженифър и си допадат. Скоро след това излизат „по женски“ и си прекарват толкова добре, че завършват вечерта в… дрешника на Крис, където пробват всичките ѝ дрехи. „Изпих пет мартинита и толкова се напих, че незнайно как се озовах гола в дрешника ѝ“, признава актрисата и допълва, че за нея това е било сбъдната мечта (пробването на дрехите, не голотата). Оттогава двете често излизат заедно на по коктейл, два или пет. „Какво искаш за Коледа?“, пита Дженифър, а Крис отговаря с размах:  „Porsche!“ И го получава. Е, в детски размер, подарък за внуците ѝ. Връща жеста, като нарича актрисата публично „любимата ми дъщеря“.

Хелън Мирън и Ръсел Бранд

Грандамата Хелън Мирън и комикът Ръсел Бранд се запознават през 2009 г. на снимките на The Tempest и веднага се сприятеляват. „Специфичното при него е, че той наистина харесва жените, а това не може да се каже за много мъже. Затова жените го обичат и се разтапят в негово присъствие. Той се интересува от нас като от човешки същества“, казва актрисата и добавя, че не само жените, но и мъжете, и децата не могат да устоят на чара на комика. Чувствата са взаимни. „Истината е, че имаме страхотни отношения. Дори съм малко влюбен в Хелън. Много се вълнувам, когато работим заедно.“ Носителката на „Оскар”  се шегува, че Бранд ѝ е подарил бельото си, което тя е окачила в рамка в спалнята си. И понеже няма да е тя, ако не е поне малко скандална, на премиерата на друг общ филм – Arthur, го дарява със страстна целувка.

Ким Кардашиян и Серина Уилямс

Серина и Ким са на двата полюса на известността. Едната е тенис легенда със световна слава. Другата пък започва кариерата си като лична асистентка по облеклото на Парис Хилтън и добива известност със семейното си риалити (и семейното си порно). Всъщност приятелството между двете започва точно покрай първата работа на Ким, в която тя, оказва се, е много добра. След Парис Хилтън Ким се сдобива и с други звездни клиенти, на които помага да организират гардероба си – Роб Лоу, Синди Крофорд, Никол Ричи и Серина Уилямс. Двете бързо се сближават и отношенията шеф-подчинен прерастват в солидно дългогодишно приятелство. „Серина е момичето, на което мога да се обадя винаги и да ѝ кажа всичко. Тя никога не съди и никога не е прекалено заета. О, и може да пази всякакви тайни“, споделя Ким.

Елтън Джон и Еминем

Еминем е известен с враждите си с не един и двама колеги от музикалния бизнес – Марая Кери, Машин Гън Кели и Снууп Дог са само някои от тях. Нетолкова известно обаче е дългогодишното му приятелство със сър Елтън Джон. Макар двамата да се изявяват в коренно различни стилове, те намират и нещо общо. Приятелството им започва през 2001 г., когато пеят заедно на наградите „Грами”. Противоречивият рапър, често критикуван заради елементите на насилие, мизогиния и хомофобия в текстовете си, в началото дори не знае, че Елтън Джон е гей. „Разбира се, знаех кой е Елтън Джон. Не знаех, че е гей, не знаех нищо за личния му живот и не ме интересуваше – разказва Еминем. – Но фактът, че е гей и въпреки това застана до мен и ме подкрепи, означаваше много – той наистина разбира нещата, които правя.“ Много означава и фактът, че точно сър Елтън помага на рапъра да преодолее зависимостта си от наркотиците.

Гуинет Полтроу и Джей Зи

Изглежда, че рапърите държат първенството по необичайни приятелства. Ето още едно, този път семейно – Гуинет Полтроу и Крис Мартин са дългогодишни семейни приятели с Джей Зи и Бионсе и това приятелство се запазва дори след развода на Гуинет и Крис. Двете семейства прекарват много време заедно, децата на Полтроу наричат рапъра „чичо Джей“, той пък ги споменава в парчето си Hollywood. „Обикновено не се сприятелявам така, но с тях просто бяхме на една честота – разказва актрисата. – Двамата са наистина страхотни – сладки, забавни и интелигентни.“ Единственият път, когато приятелството им изглежда застрашено, е след намеците на модела Амбър Роуз, че всъщност Гуинет е жената, с която Джей Зи е изневерил на Бионсе. Разбира се, те отхвърлят твърденията като абсурдни, а отношенията им се запазват и до днес.

Бети Уайт и Дженифър Лав Хюит

Как две жени с 57 години разлика може да бъдат най-добри приятелки? Бети Уайт и Дженифър Лав Хюит доказват, че е възможно. Запознават се на снимките на The Lost Valentine и оттогава редовно излизат за по пица, обилно полята с водка. „Един от малкото пъти, когато съм била много пияна, беше с Бети. Тръгнахме да се прибираме и тя падна в един храст. Помислих си: „О, боже, убих националното съкровище Бети Уайт!“, признава Дженифър и допълва, че освен водката легендарната актриса е обичала хот-дог, желирани мечета и да мами на скрабъл. „Оставях я да победи – все пак тя беше Бети Уайт.“ Когато „любимата баба на Америка“ умира през 2021 г., Дженифър Лав Хюит разказва трогателна история: „Когато се запознахме, си допаднахме моментално. Още в началото на нашето приятелство ѝ подарих огърлица Tiffany и тя я носеше всеки божи ден през следващите 11 години. Беше с нея и в деня на смъртта си. Бети грабна сърцето ми и то остана с нея завинаги.“

Spread the love
More from Дона Делова
Страшната тръпка, сладката
Какво ще кажете за дрога, която може за секунди да ви изстреля...
Read More
0 replies on “Противоположностите се привличат”