„Хора на годината“, според сп. People

В тазседмичния брой на сп. People, главният редактор на изданието Дан Уейкфорд, представи хората на годината според екипа на списанието за 2020 година.

„Да отпразнуваме 2020? Мнозина биха си помислили, че трябва просто да затаим дъх и да кажем, че е най-предизвикателната година на този век. Но мисля, че все още има неща, заради които си струва да вдигнем чашите. Тази година всички направихме жертви; проверихме издръжливостта си. И все пак намерихме начини да помогнем на нашите съседи, на местния бизнес и на работниците на първа линия. Този дух стои именно зад второто ни годишно издание за „Хора на годината“, което празнува четирима души (с четири корици!), които не просто са ни очаровали с таланта си, но са направили повече за доброто по света.“

Това написа главният редактор на People, когато броевете излязоха. На четирите корици стоят актьорът Джордж Клуни и актрисата Реджина Кинг, водещият експерт в САЩ по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, както и певицата Селена Гомес.

Кориците бяха показани и в Twitter.

Клуни, например попада в класацията заради заслугите си в областта на защитата на човешките права. Той дари 500 хиляди долара за Инициативата за равна справедливост във връзка със смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд и дари сумата от 1 милион долара за борба срещу пандемията в Италия, Великобритания и САЩ. Освен това „продължава и неуморното си застъпничество за правата на човека и гражданските права със своята Фондация за справедливост“, пасиха People.

Неговата колежка Реджина Кинг, която взе „Еми“ през септември, използва възможността, за да насърчи хората да гласуват на президентските избори в САЩ през ноември. Актрисата апелира и за подкрепа на маргинализираните общности по време на пандемията и срещу прекратяването на полицейското насилие срещу чернокожи.

Д-р Антъни Фаучи, който е главен медицински съветник на Белия дом, получава признание за „професионализма, с който ръководи САЩ в условията на епидемия“.

Селена Гомес тази година е впечатлила създателите на класацията с това. че издаде хитов албум – Rare, стана успешна водеща на авторско кулинарно предаване и е един от най-следените хора в Instagram със 195 милиона фенове. От тази позиция тя заяви подкрепа за чернокожите и срещу полицейското насилие.

Spread the love
More from divamagazine.bg
В банята с Weleda
Ритуалът в банята е скучен? Оборвайки твърдението, душ-геловете Energy и Relax гарантират...
Read More
0 replies on “„Хора на годината“, според сп. People”