Петте правила на Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес

Австралийските актьори са семейство вече 26 години и дори за миг не си представят, че могат да съществуват поотделно

Независимо дали ни харесва или не, когато говорим за секссимволи, обикновено до тях си представяме дългокраки моделки на максимум 25, които не се задържат особено дълго (Леонардо ди Каприо е класически пример). При Хю Джакман обаче нещата стоят доста по-различно – съпругата му не е с манекенски мерки, 13 години по-възрастна е и са заедно вече 26 години. Как една такава връзка устоява на времето, пък и на жълтите слухове? Ето как.

Моментално привличане

Годината е 1995-а. Хю и Дебора се запознават на снимачната площадка на австралийския сериал Corelli (и двамата актьори са австралийци). По-точно запознават се в колата, която идва да вземе Хю за снимки. „Деб беше голяма звезда – спомня си той. – Седеше на предната седалка и никога няма да забравя как разкопча колана, обърна се назад към мен, свали си слънчевите очила, протегна ръка и каза: „Здравей, аз съм Дебора-Лий Фърнес, приятно ми е!“ Помислих си „Харесва ми това момиче.“ По това време той е на 28, тя – на 41.

Не след дълго Хю е напълно омагьосан. „Две седмици след първата ни среща вече знаех, че ще бъдем заедно до края на живота си“, споделя той. Двамата бързо се сприятеляват, но още четири седмици са нужни на актьора, за да събере кураж и да признае чувствата си. Организира вечеря за приятели и в края ѝ вика Дебора в кухнята под предлог да му помогне с десерта. „Казах ѝ: „Падам си по теб. Ще го преодолея. Съжалявам.“ А тя отговори: „Така ли? Защото и аз си падам по теб.“ Изобщо не очаквах, че ще отговори на чувствата ми“ – разказва Хю. Всъщност тя не просто отговаря, а отказва на самия Мик Джагър, който ѝ звъни насред вечерята с покана за парти. „Ще вечерям с Хю Джакман“, отсича австралийката.

Връзката обаче не потръгва гладко. Три седмици след началото ѝ Деб решава да я прекрати. Неотдавна е дала обещание пред себе си да не се среща повече с актьори, особено с такива под 30 години. Ала чарът на Хю побеждава всичките ѝ колебания.

Нещата стават сериозни

Върколакът е толкова сигурен, че е срещнал жената на живота си, че ѝ предлага брак само след четири месеца. При това – с пръстен по свой дизайн. Тъй като не разбира нищо от диаманти и бижута, сяда заедно с бижутера и му разказва всичко за Дебора, всеки детайл за личността ѝ.

Сватбата е в Мелбърн на 11 април 1996 г., единайсет месеца след първата им среща. Булката разчупва канона и облича сатенен панталон с дълъг шлейф. От вътрешната страна на венчалните им халки има гравиран надпис на санскрит, който се превежда като „посвещаваме нашия съюз на великия източник“.

„Великият източник“ обаче не е много благосклонен към младоженците. Тъй като Дебора е вече над 40, двамата веднага след сватбата решават да увеличат семейството. Не им се получава. Актрисата преживява няколко спонтанни аборта, опитват ин витро процедури, но без резултат. Периодът е тежък и за двамата, но особено непоносим е за Деб.

Появяват се децата

Облаците се разчистват през 2000 г., когато осиновяват момченце на име Оскар Максимилиан. Както повечето неща във връзката си, и това правят по свой собствен начин. Рождената майка на Оскар е младо момиче от Айова, несвикнало с големия град, затова семейството я прибира да живее при тях в Лос Анджелис заедно с другото ѝ, 14-месечно дете, докато стане време за раждането. Майката на Дебора също е при тях, изобщо всички са едно голямо лудо семейство. „Тази жена щеше да ми направи най-големия подарък в живота ми и аз исках да се грижа за нея. Познатите ни казваха да не го правим, но за нас този модел сработи.“ Двамата актьори присъстват на раждането, Хю срязва пъпната връв, а Дебора поема сина си в ръце.

Пет години по-късно семейството се увеличава с още едно дете, момиченце на име Ейва Елиът. „Не мисля за тях като за осиновени – те са наши деца – споделя Хю. – Разбира се, че има трудности и предизвикателства, но всеки от нас е на точното място с точните хора. Звучи като празни приказки, но е нещо, което чувстваме много дълбоко.“

Любовните правила на Хю и Деб

Брак като този на Хю и Дебора в днешно време е рядкост, особено между актьори. Но те успяват да поддържат романтиката жива и отношенията хармонични. Не успяха да ги разклатят дори слуховете от началото на тази година, че Джакман е гей, които те подминаха с насмешка и досада. В много интервюта актьорът е споменавал, че бракът им се крепи върху набор от правила, които се спазват независимо от всичко. И така вече 26 години.

Правило номер едно: никога не се разделят за повече от две седмици. Това е решение, което двамата вземат още в началото на връзката си и го спазват неизменно. Разбира се, то е свързано с много компромиси – случвало се е Дебора да откаже работа, за да бъде с Хю на снимки, както и обратното.

Правило номер две: никога не си лягат ядосани. Колкото и да спорят, не оставят недоизказани неща и неразрешени конфликти и не заспиват, докато не решат въпроса или проблема. Това е пример за отлична комуникация между двамата, много важен фактор за успешна връзка.

Правило номер три: те са честни един с друг по всяко време. Изглежда трудно, но истинските взаимоотношения се градят на честност и доверие. Хю казва, че Дебора е един от малкото хора, пред които може да бъде себе си – дори за онези неща, които не харесва или от които се срамува.

Правило номер четири: никога не поставят кариерата пред семейството. И до днес всеки път, когато получат някакво професионално предложение, първото, което правят, е да го обсъдят един с друг и да се запитат дали това решение ще бъде от полза, или ще навреди на семейството. Ако дадено решение е добро за кариерата, но лошо за семейството, не го вземат. А под семейство имат предвид всички, включително и децата.

Правило номер пет: винаги намират време един за друг и не се оставят на рутината. Романтични бягства без децата, изненади и мили думи – Хю и Деб знаят как да поддържат искрата жива. Миналата година за 25-ата им годишнина актьорът поздрави съпругата си със затрогващо обяснение в любов: „Да съм женен за теб, Деб, е естествено като дишането. От мига, в който се срещнахме, знаех, че съдбата ни е да сме заедно. През нашите 25 години любовта ни стана още по-дълбока, забавлението, вълнението и приключението – още по-вълнуващи, а нещата, които научихме един от друг – още по-значими. Винаги ще съм благодарен, че споделяме нашата любов, нашия живот, нашето семейство. Най-доброто предстои. Деб, обичам те с цялото си сърце!“

Spread the love
More from Дона Делова
Грас, парфюмното сърце на света
За всеки уважаващ себе си парфюман Грас е нещо като Обетована земя,...
Read More
0 replies on “Петте правила на Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес”